KNYKK

Képtalálat a következőre: „knykk”

C-MED

NEOSOFT

MÖSZ

mosz.jpg

UIPM


KÜLFÖLDI SZÖVETSÉGEK

- Bulgarian
- Czech Republic
- Denmark
- United Kingdom
- Germany
- Hungary
- Italy
- Japan
- Ireland

- Poland
- Portugal
- Suisse
- Slovakia
- Sweden
- Turkey
- Ukraine
- United States

LINKEK

 Ön a(z) 2835653. látogatónk.Ismét tatai edzőtábor

  A Volán Fehérvár öttusázói a hagyományoknak megfelelően, Tatán gyakorolnak az esztendő végén. A felnőttek mellett Vitéz László középiskolás csoportja is az edzőtáborban készül, a klubunkat összesen 17 sportoló képviseli, a legfiatalabbak 14 évesek. Döntően a vívás és a futás szerepel a programban, a lovaglást itthon, a Börgöndi úton űzik pentatonistáink. Hétfőn délelőtt a Börgöndi úti telepen pattannak lóra, majd a Komárom-Esztergom megyei településre utaznak, pénteken kora délután térnek vissza Fejérbe, ahol ismét sort kerítenek a lovaglásra.
Tatán az úszással sincs gond, a három pályás, 25 méteres medence alkalmas a gyakorlásra, a vívóterem jól felszerelt, 22 pásttal rendelkezik, a lőteret pedig a fallabda pályán alakították ki, ez szintén alkalmas a tréningekre. A futást a két, 400 méteres atlétikai pályán bonyolítják, különösebb gond nélkül, bár az egyik pályán a borítás meglehetősen leharcolt állapotban van. A másikat most újították, az atléták ott gyakorolnak, annak az állapota kifogástalan. Amúgy a futásra ezen túlmenően is több helyszínen is sor kerülhet, mesés környezetben, az Öreg-tónál 7 km-es, a közeli Cseke-tónál pedig 2,1 km-es kört tehetnek öttusázóink.
Az edzőtáborozást követően Fehérváron készülnek versenyzőink, aztán nyolc volános a Párizsban, a francia nyílt bajnokságon is bizonyíthat, Demeter Bence, Demeter Gergely, Málits István, Harangozó Bence, Fröhlich Tamás, Slett Kinga, Szloboda Gréta és Varga Eszter rajthoz áll az erőpróbán. Tata1_1.jpg


Vörös Zsuzsanna általános alelnök

     Rendkívüli tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Öttusa Szövetség, amelyen új elnököt választottak, Bretz Gyula kapta a legtöbb szavazatot, ő váltotta a poszton Réczei Gézát. Klubunk szakosztály-igazgatója, Vörös Zsuzsa általános alelnök lett.

Réczei Géza három és fél esztendőn át volt a modern pentatlonisták első embere, 2013. február 8-a óta irányította a szövetséget. Megbízatása négy évre szólt. Réczei mellett Vidoven Árpád közigazgatási államtitkár is jelölt volt, de ő végül mégsem szállt harcba az elnöki székért, visszalépett a szavazás előtt. A voksoláson aztán Bretz Gyulának – aki versenyzőként, klubvezetőként és 1992-től nemzetközi szövetségi pozícióiban hatvan éve tevékenykedik a sportágban – 29, Réczei Gézának 

pedig 22 támogatója volt, így előbbi lett a befutó. Egy szavazat érvénytelen lett. 

A 76 éves Bretz Gyula, a nemzetközi szövetség pénzügyi bizottságának, illetve az úgynevezett Hall of Fame testületének jelenleg is tagja. A választás előtti beszédében azt mondta, azért fogadta el a felkérést, mert úgy érzi, pozitív irányba tudná vinni a szövetséget.v__r__s_zsuzsi.jpg

-       Egy elnöknek nem lehet az a feladata, hogy kimazsoláz bizonyos témákat, minden kérdéssel foglalkoznia kell. Ehhez a hatvanéves tapasztalatom elég lehet. Fontos, hogy az elnök miként irányít, milyen kapcsolatot tart a klubokkal, ugyanis ez nagy mértékben kihat a sportág eredményeire. Sportoló és klubcentrikus szövetséget szeretnék kialakítani. Továbbá rendkívül lényeges, hogy a nemzetközi szövetségben a mostaninál komolyabb – a magyar öttusasport eredményességének megfelelő szintű – képviselete legyen a hazai szövetségnek – közölte megválasztása után Bretz Gyula.  

A voksolást egyébként heves vita előzte meg, amiatt, hogy 13 új egyesület képviselője is megjelent a közgyűlésen, s őket a regnáló elnök, Réczei Géza felvette a tagok közé. Eszmecsere következett, végül az újonnan érkezők is szavazhattak. Az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok Marosi Ádám érzelmekkel teli beszédében teljes megújulásra szólította fel a sportágat, illetve a szövetséget.

- Ütött a magyar öttusasport órája – közölte, utalva arra, hogy az utóbbi időben nem voltak kiemelkedő eredmények, és Kovács Sarolta idei világbajnoki győzelme gyakorlatilag az utolsó órában jött. Arról is beszélt, hogy nem akadt olyan edző vagy szövetségi alkalmazott, aki szóvá tette volna, hogy a visszafogott olimpiai szereplés (Marosi 12., Demeter Bence, Kovács Sarolta 17., Földházi Zsófia 27.) nem csak a versenyzők hibája volt.

Az elnökválasztás után voksoltak az új elnökség tagjaira is. A Volán Fehérvár igazgatója, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Vörös Zsuzsanna általános alelnök lett.

– Mindenki szeretne fejlődni, mindenki szeretné, hogy ez a sportág a továbbiakban is érmeket hozna hazánknak. Ez az elnökség azért állt össze a nagy egyesületekkel karöltve, hogy 

a sikerekért dolgozzunk, ugyanakkor segítsük azoknak a kis kluboknak a munkáját, akik abban érdekeltek, hogy az utánpótlás-nevelés terén alapozzák meg az eredményes szereplést. Azok szerint, akik már régóta vesznek részt a közgyűléseken, a mostanihoz hasonló még nem volt. Bicskanyitogató módon ragaszkodott a régi elnök a pozíciójához. 13 új egyesületet vett fel a tagok közé, ami véleményem szerint nem felel meg az alapszabálynak – mondta Vörös Zsuzsanna, az új, általános alelnök, az utóbbi években is alelnökként tevékenykedett. 

Alelnök lett Andrási Péter és Szabó György is. Elnökségi tagként folytatja Simóka Beáta, Kállai Ákos, Demeter József, a Volán Fehérvár nemzeti edzője, korábbi, egyéni Európa bajnok, továbbá Tibolya Péter, Hanzély Ákos, Takács Péter és Székesfehérvár sportot is felügyelő alpolgármestere, Mészáros Attila. A szövetségi kapitány, Pálvölgyi Miklós megbízatása 2017. január 31-én jár le, s a 72 éves szakvezető – akinek beszámolóját korábban nem fogadta el a Magyar Olimpiai Bizottság – nem kívánja tovább folytatni a munkát. A kapitányi posztra később ír ki pályázatot az új elnökség.


Rendhagyó testnevelés óra
Rendhagyó testnevelés órán vettek részt a Vörösmarty Mihály Általános Iskola 6.A osztályos tanulói, a nebulók klubunk kiválóságával, Kovács Saroltával úszhattak a székesfehérvári Csitáry G. Emil Uszodában. A Küzdj meg a bajnokkal! Alapítvány ­ - a szervezet kiváló kapcsolatot ápol a Magyar Olimpiai Bizottsággal, a Magyar Szabadidősport Szövetséggel, az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóságával - hívta életre a „Küzdj meg a bajnokkal!” elnevezésű, sportos programot. Az eseménysorozat keretében az iskolások olimpikonokkal, világbajnokokkal, élsportolókkal mozoghatnak együtt. ­ Az elsődleges szempont, hogy olyan pozitív impulzusok érjék a gyerekeket, melyek a sportos, egészségtudatos és környezettudatos életmódra készítik fel és nevelik őket. „A program bevált, az utóbbi időben 12 helyszínnel bővült a sorozat, amely a mindennapos testnevelésre épül” - mondta Süli András, a fő szervező. A Vörösmarty iskola diákjainak Kovács Sarolta tartott bemelegítést a medence partján, majd a vízben vívott sorversenybe is beszállt. A Volán Fehérvár kiváló pentatlonistája néhány évvel ezelőtt sikerrel zárta az öttusaedzői tanfolyamot is.
- Talán mondanom sem kell, nagyon szeretek gyerekekkel foglalkozni. Nem áll távol tőlem, hogy tanító néni legyek, vagy 10 éves kor alatti kicsikkel foglalkozzam. Mindig új energiákat kapok, feltöltődöm egy ilyen foglalkozás után. Fontos, hogy figyeljenek a gyerekek az egészségükre és a környezetükre. Az utóbbi pár évben, főleg a párom, Demeter Bence hatására egyre jobban odafigyelek a szelektív hulladékgyűjtésre és az egészséges táplálkozásra - közölte világbajnokunk. saci_uszoda.jpg


Ezüstérem a vívók bajnokságáról
Világ- és Európa-bajnok öttusázónk, Kovács Sarolta ezüstérmet szerzett a vívók országos bajnokságán. Saci csapatban lépett a dobogóra, a tataiak együttesét erősítve. A vívó országos bajnokság a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a csapatversenyekkel zárult. A legeredményesebben a Vasas szerepelt, amely ezen a napon három, mindösszesen öt aranyérmet nyert. A dobogó tetejére állhattak férfi és női kardban, valamint férfi párbajtőrben. A további csapataranyakon az MTK (női párbajtőr), a Honvéd (női tőr) és az Építők (férfi tőr) osztozott. A női párbajtőrben 16 együttes lépett pástra, négy klub két-két csapatot szerepeltetett. A bronzéremért a Debrecen vívott a Békéscsabával, ahol végül az előbbi győzött. A fináléban az MTK és az OMS-Tata csapott össze. Az OMS-Tata csapatában Kovács Sarolta mellett Kun Anna és Gnám Tamara vívtak, akik a harmadik egymást követő ob-n is ezüstérmet szereztek.
- Este tízkor távoztam az estélyről, a Fejér megyei Príma-díjasok gálájáról, hiszen másnap, kora délelőtt, 8 óra 30­-kor már vívtunk az első csapat ellen az országos bajnokságon. Fiatal, összeszokott, jó csapatunk van, nem ez volt az első, közös versenyünk, immár három esztendeje vívok tatai színekben. Egészen a döntőig meneteltünk, ami nagy öröm volt számomra, hiszen egymás után harmadszor is döntőt vívni nem kis teljesítmény. Természetesen egy kicsit csalódottak voltunk a végén, mert szerettünk volna végre nyerni. Ugyanakkor semmi okom a panaszra, ugyanis jól vívtunk, csak sajnos a végére elfáradtunk. A döntőben az utolsó asszó végéig partiban voltunk, de végig szaladnunk kellett az eredmény után. Az sem volt szerencsés, hogy az elődöntőt délben zártuk, s az este fél hatos döntőig talán kizökkentünk a ritmusból. Örülök, hogy élveztem újra a vívást, kellett a lelkemnek ez az ezüstérem ­ fogalmazott Kovács Sarolta, aki párbajtőr egyéniben a 36. lett a 120 induló között.
Az előző esti, díjátadó rendezvény kapcsán elmondta, természetesen nagyon örült az újabb, Fejér megyei elismerésnek.
- Boldog voltam, mert ismét szembesültem a közönség szeretetével, ami nagy erőt ad a továbbiakban. ­ Éreztem a szimpátiát, s ez megadta a kezdő lökést a következő négy évre, tovább küzdök az álmaimért. A gálán más közegben voltam, mint amiben általában általában mozgok. Ez a rendezvény nem az öttusáról szólt, teljesen más területen tevékenykedő emberekkel ismerkedtem meg. Egyébként is, lányként nagyon szeretem az ilyen programokat, nagyon ritkán van lehetőségem arra, hogy kicsinosítsam magam, szép ruhát vegyek fel, sminkeljek és frizurát kreáljak magamnak. Nagyon élveztem. A hétköznapokban természetesen sportosan öltözöm, ám az ilyen alkalmak kapcsán szívesen jelenek meg csinosan. Jó volt kikapcsolódni, fel is töltődtem.saci_v__v__s.jpg


Kovács Sarolta közönségdíjas
A 2016-os esztendő végén immár 11. alkalommal adják át Fejér megyében a Prima díjakat a Magyar Király Szállóban. A díj elismeri azon személyiségek munkásságát, akik saját területükön maradandót alkottak. A kitüntetés célja, hogy kifejezze: a helyi vállalkozói társadalom felelősséget érez a közösségért, támogatni kívánja a kultúra, a művészetek, a sport, a tudomány és általában a szellemi élet jeles, helyi képviselőit. Az elismerés Demján Sándor révén jött létre még 16 évvel ezelőtt, melyhez három évvel később a VOSZ is csatlakozott. Ugyancsak ezen a gálán nyújtják át a megyei szintű Év Vállalkozója Díjakat.László István, a VOSZ Fejér Megyei Szervezetének elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy a Príma díj számtalan pozitív hatása mellett egy küldetést is végrehajt, hiszen a vállalkozók, gazdasági szereplők, politika képviselői és a művészek a díj kapcsán egymásra figyelnek, megbeszélik, értékelik, majd együtt ünneplik az élet minden területén elért kiemelkedő teljesítményeket. László István hangsúlyozta, hogy az esemény erősíti Székesfehérvár és a megye szeretetét, felerősíti a lokálpatrióta érzéseket és összhangban van az alapító Demján Sándor célkitűzésével, hogy a vállalkozók fogjanak össze nemes célokért és mutassák meg, hogy fontosnak tartják környezetük kulturális, tudományos és sporteredményeit.
Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere hangsúlyozta, hogy a sport, kultúra, tudomány és egészségügy területén dolgozók, illetve a gazdasági élet szereplőinek kölcsönhatása a város életében is megmutatkozik. „Székesfehérvár elmondhatja magáról, hogy az ország gazdaságának második legfontosabb ipari központja, mindez nagyban köszönhető a fehérvári gazdasági szereplőknek. Az, hogy ennek a városnak gazdag kulturális élete, fejlődő egészségügye és sportélete van, az is nagyban köszönhető a vállalkozóknak, hiszen nélkülük ez a város nem tudna fejlődni. De egy város akkor fejleszthető fenntarthatóan, ha a gazdasága mellett kulturális élete, egészségügye és sportja is fejlődni tud.” - tette hozzá Székesfehérvár polgármestere.
A gálán elsőként a Fejér megyei „Év vállalkozója” díjakat adták át Pretz Jánosnak, a Pretz Mozaik Kft tulajdonosának, Unyi Ferencnek az NBU Kft. tulajdonosának, László Józsefnek és Nyitrai Jenőnek, a Platz Bau Kft. két tulajdonosának és Kolosa Jánosnak, a Dunafém 95’ tulajdonosának. Fejér megyéből két vállalkozó az országos „Év vállalkozója” díjat nyerte el: Kelemen Csaba és Rostási Szabó József decemberben a Művészetek Palotájában veheti át az elismerést.
A Fejér Megyei Príma Díj egy-egymillió forinttal járó fődíjait Dr. Sárkány Ágnes főorvos, Kámán Béla építész és Szilner Tibor táncpedagógus vehették át, a közönségdíjat a Volán Fehérvár kiválósága, a kétszeres olimpikon, Kovács Sarolta öttusázó kapta. A Fejér Megyei Príma Díj további elismeréseit Borbély Béla fotográfus és Hirtling István színművész vette át.  
saci_prima.jpg


A Hírességek csarnokában
  Idén is a német nagyváros, Frankfurt volt a házigazdája november 23-27-ig a UIPM, azaz a Nemzetközi Öttusa Szövetség tisztújító kongresszusának. A szövetség által frissen alapított Hall of Fame-be, a Hírességek csarnokába sikeres, modern pentatlonistákat választottak, a sportág kiválóságait. A rangos eseményre a frankfurti városházán került sor.
A rangos elismerést Székesfehérvár egyetlen olimpiai bajnoka, a 2004-es, athéni, nyári játékok egyéni győztese, szakosztályunk igazgatója, Vörös Zsuzsanna is átvehette.
A 68. alkalommal megrendezett kongresszushoz kapcsolódó ünnepségen az UIPM elnöke, a német Dr. Klaus Schormann hivatalosan bejelentette a Hall of Fame legújabb tagjait, akik között hazánk két neves és elismert, ötkarikás bajnok öttusázója, a székesfehérvári Vörös Zsuzsanna és a sportág másik legendája, Balczó András is bekerült. Utóbbi nem vett részt az eseményen, szakosztályunk igazgatója azonban igen. Meghatottan beszélt az elismerésről.

- Nagyon nagy megtiszteltetés számomra a kitüntetés. Ezzel elismerték az eredményeimet, illetve a magyar öttusa eredményeit. Ez a siker nem pusztán az én érdemem. A kitüntetéssel az edzőimet, a szponzoraimat, a családomat, a páromat is kitüntették, tehát azokat, akik velem dolgoztak, hittek bennem és támogattak a karrierem során, illetve a sportpályafutásomat követő időszakban. Hálával és köszönettel tartozom nevelőegyesületemnek, az Alba Volánnak, a Magyar Öttusa Szövetségnek, Székesfehérvár önkormányzatának, a városnak és mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy a sikereket elérjem” – mondta Vörös Zsuzsanna
.vörös zsuzsi_1.jpg


Amerika az arab világban
Kovács Sarolta és Demeter Bence is rajthoz állt a Bajnokok bajnoka elnevezésű viadalon a gazdag olajország, Katar fővárosában, a nyolcszázezres Dohában. Bence a 9., Saci a 7. helyen végzett a meghívásos viadalon. A versenyt követően volt alkalmuk körülnézni az 1971 óta független országban, amelyben a világon a legmagasabb az egy főre eső hazai össztermék.
- Elképesztően gazdag világ, hatalmas, csillogó felhőkarcolókkal, gyakorlatilag Amerika az arab világba bújtatva. Edzőként Korponai István tartott velünk, szerencsére volt idegenvezetőnk is, a korábbi KSI-s öttusázó, Németh János a modern pentatlont oktatja a helyi főiskolán, ő kalauzolt bennünket Dohában, igyekeztünk mindent megtekinteni. November végén 30 fok körüli volt a hőmérséklet, tehát az időjárásra sem lehetett panaszunk. Amúgy nem volt zavaró a hőség - mondta Demeter Bence.
Hozzátette, a versenyhelyszínekről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, mindegyik a pompás jelzővel illethető. A lovardában másfél héttel korábban rendeztek Világkupa-versenyt, rengeteg pályán gyakorolhatnak a lovasok.

- Én ilyen gyönyörű, lovas létesítményben még nem jártam, amelynek a környéke is mesés, egy hatalmas sportközpontban található minden. Az elért helyezéssel elégedett vagyok, ugyanis nem készültem külön az erőpróbára, ezért nem is számítottam igazán kiugró teljesítményre. A vívásban 22/14-es eredmény kimondottan jónak mondható, a második helyen fejeztem be a küzdelmeket a páston. Úszásban a 2:10-es eredménnyel előzőleg kalkuláltam, ezt a tusát a 11. pozícióban zártam a 19 induló közül. Lovaglásban egy verőhibát vétettem, valamint négy másodperccel túlléptem az időt. A kombi gyengén ment, futásban nem voltam topformában, valamint az utolsó lövészetet is elrontottam, hatot hibáztam, előzőleg egyet-kettőt. A kombinált számot a 4. helyen kezdtem, mivel a lövészetet előzőleg nem gyakoroltam különösebben, három hét edzés után álltam rajthoz, benne volt, hogy lejjebb csúszom, ami be is következett. Ezzel együtt gond nincs, érdemes volt rajthoz állnom Dohában.

Kovács Sarolta a vívásban szintén jól teljesített, 17 győzelmet aratott és 11 vereséget szedett össze, a második helyen zárt a páston, 2:17-et úszott, ezzel tovább őrizte pozícióját, aztán 286 pontot lovagolt. Hibátlan pályán ment, viszont 14 másodperccel túllépte az időhatárt, ezüstérmes pozícióban kezdte a futást és a lövészetet. Az utolsó sorozat során négy lövést rontott, emiatt csúszott le a dobogóról. Eredményével ő sem volt elégedetlen, az időszaknak megfelelő formában szerepelt a viadalon.


Demeter Bence kilencedik
A Bajnokok bajnoka elnevezésű nemzetközi öttusaverseny első napján Kovács Sarolta a 7. helyen zárt, a fiúknál a riói olimpián szintén szerepelt volános versenyző, Demeter Bence is rajthoz állt. nem egyedüli magyarként, Katarban Kasza Róbert is képviselte hazánkat. Bence kilencedik lett, Kasza pedig bronzérmes. Doha immár harmadszor adott otthont a rangos seregszemlének. Az öttusaprogramot egy helyen bonyolították, mindegyik szám helyszíne a katari Alapítványi Szabadidő Központ és Al Shaqab Aréna volt.

Demeter Bence kiválóan vívott, végig higgadt volt a páston. A 22 győztes asszó 232 pontot, ebből következően nagyon magabiztos kezdést jelentett számára. Úszásban a 11. helyen végzett (2:10.11, 310 pont), kicsit elmaradva a saját várakozásától, a lovas pályán 9. lett (289 pont). A záró tusában 12. lett (12:18.22, 562 pont). Az elutazás előtt az első tízbe kerülést tűzte ki célul, amit meg is tudott valósítani, 1393 ponttal a kilencedik helyen zárta a viadalt. Kasza Róbert a dobogó legalásó fokára léphetett, bronzérmes lett.
A győztes a végig erőtől duzzadó produkcióval jelentkező, német Patrick Dogue lett (1438 pont), a dobogó második fokára pedig a francia Valentin Belaud állhatott fel (1430 pont).

A versenyen részt vett többek között az idei, világbajnoki ezüstérmes és a Világkupa-döntő győztese, a brit James Cooke, aki végül negyedik lett Katarban, továbbá az idei junior világbajnok, guatemalai Charles Fernandez, aki a 14. pozícióban zárt Ázsiában.
bence.jpg


Kovács hetedik Katarban
  A Volán Fehérvár világbajnoka, Kovács Sarolta is rajthoz állt Dohában, a Bajnokok bajnoka elnevezésű nemzetközi öttusaversenyen. Saci vívásban és úszásban kiemelkedően szerepelt, és a lovaspályán is jól teljesített, így a kombinált számnak rendkívül előkelő helyről, a brit Samantha Murray mögött másodikként vágott neki. A lövészetekkel megszakított futásban azonban nem sikerült megőriznie pozícióját, többen elé kerültek. Klubunk kiválósága vívásban 17 győzelmet aratott és 227 pontot gyűjtött, úszásban 2:17,57-es időeredménnyel másodikként zárt a medencében (288 pont), a lovas pályán pedig a hatodik helyen végzett (285 pont). A záró, kombinált számban a 13. eredmény lett az övé (14:11,00, 449 pont), végül 1249 pontot gyűjtve a 7. helyen zárta a viadalt.
A dohai viadal 15 fős mezőnyében volt még egy magyar induló, Alekszejev Tamara, aki Sacitól három hellyel elmaradva, tizedik lett. Az erőpróbát a német Annika Schleu.nyerte (1300 pont), a brit Samantha Murray (1293 pont) és a koreai Kim Sehee (1289 pont) előtt.
kov__cs_saci_doha.jpg


Lovastábor Nagyvázsonyban
  A Volán Fehérvár öttusázói, a felnőtt, profi csapat tagjai szeptember végén megkezdték a felkészülést a 2017-es szezonra. Nyári, riói, ötkarikás játékokon szerepelt Kovács Sarolta és Demeter Bence nem kapcsolódott a munkába, ők érthetően később csatlakoztak, azonban felnőtt modern pentatlonisták közül Demeter Gergely, Harangozó Bence, Málits István és Fröhlich Tamás felvette a munkát. A Börgöndi úti tréningeket követően, október közepétől a tavalyi esztendőhöz hasonlóan, ezúttal is Nagyvázsonyban került sor felvezető lovastáborra. Ide már csatlakozott a Volán két olimpikonja is, akik ezzel kezdték az alapozást.

- Jó hangulatban, megfelelő körülmények között tréningeztünk, a fővárosból hoztak öttusalovakat, naponta került sor tereplovaglásra, valamint a szövetségi edző, Balaska Zsolt által naponta kiválasztott három-négy versenyző síklovagláson is részt vett. Két turnusban edzettünk a Veszprém megyei településen, Harangozó és Fröhlich a második csoportban szerepelt. Délutánonként jó hangulatú, kispályás focira kerül sor. A felkészülést hazai pályán folytatjuk – közölte Demeter Gergely.14699888_10209629779675223_1872653457_n_1.jpgA Volán lett a legjobb

Budapesten, a Margitszigeten rendezték a sportág szezonzáró eseményét, a Diapolo elitbajnokságot, ahol az adott korosztályos legjobbjai álltak rajthoz. Az eseményen 26, hazai egyesület indíthatta el öttusázóit. A Volán Fehérvár több, mint 30 sportolóval kvalifikálta magát az erőpróbára.
Versenyzőink kiválóan szerepeltek, összesen 13 érmet szereztek az egyéni és váltó számokban, ezzel a legeredményesebb egyesületként zártuk az elitbajnokságot. 7 arany,4 ezüst és 2 bronz lett a mérlegünk.

Egyéni:
U10 fiú: 1. Némedi Ábel
U14 fiú: 2. Bánfi Zsombor

U15 fiú: 1. Szentprónai Dominik

            2. Katona Bence

Váltó:

U10 fiú: 1. Némedi Ábel, Vámosi Márk
U10 mix: 2. Simon Erika, Mészáros Márton
U11 mix: 2. Nyakas Vera, Gyuricsek Gergő
U12 fiú: 3. Jassó Zalán, Szalczgruber Zsolt
U12 mix: 1. Walthier Laura, Kolonics Dániel
U 14 fiú: 3. Némedi Ádám, Bánfi Zsombor

U 14 mix: 1. Gáti Kata, Horváth Bálint

U 15 fiú: 1. Katona Bence, Budahegyi Bence

U 15 mix: 1. Szarka Luca, Szentprónai Dominik

14718850_1096550470380721_5559886760263797285_n.jpg


Ismét remek szereplés
A főváros tőszomszédságában található Törökbálinton rendezték a két- és háromtusa országos bajnokságot, amelyen a Volán Fehérvár sportolói a hagyományokhoz híven, nagyszerűen szerepeltek. Eredmények:
Korcsoport U15 (13-14 évesek) csapat:
3. Volán Fehérvár Gáti Kata, Zsigovics Virág, Györgyi Kinga
Egyéni fiú: 1. Szentpronai Dominik VF
2. Katona Bence VF
8. Budahegyi Bence VF
Csapat fiú:
1. VF Szentprónai Dominik, Katona Bence , Budahegyi Bence
Korcsoport ifi B (15-16 évesek) lány egyéni:
2. Kovács Eszter VF
3. Szarka Luca VF
5. Csizmazia Rita VF
Csapat lány:
1. VF Kovács Eszter, Szarka Luca, Csizmazia 3.Katona Bálint VF
Egyéni fiú:
4. Tamás József VF
5. Horváth Barnabás VF
Csapat fiú: 1 VF Katona Bálint, Tamás József, Horváth Barnabás
Korcsoport ifi A (17-18 évesek) egyéni:
2. Salga Gergő VF
3. Bernáth Bálint VF
U 15 fiú váltó:
1.Szentpronai Dominik,Budahegyi Bence VF.
U 15 mix váltó:
2. Oblat Hanna, Katona Bence VF
5. Zsigovics Virág, Kádas Áron VF
Ifi B női váltó:
1. Csizmazia Rita, Szarka Luca VF
4. Namesánszki Anna, Rácz Nóra VF
Ifi B fiú váltó:
1.Katona Bence, Horváth Barnabás VF
Ifi B mix váltó:
2.Koleszár Zsófia, Bárány Péter VF
Ifi A férfi váltó
4. Vizy Antal, Tamás József VF
6. Szarka Vince, Siklósi Márk VF
Ifi A mix váltó:
1. Kovács Eszter , Rácz Marcell VF
4. Budahegyi Krisztina, Páldi Gábor VF2
Női váltó:
5. Veszprémi Korina, Slett Kinga VF
Felnőtt mix váltó:
3. Szloboda Gréta, Bernáth Bálint VF image-0-02-05-a141c7f9788b1fa6777c80a584774b094fb712fc298bb4256d1fc7f6ee5771ab-V_1.jpg


Aranyérmesek csapatban
  A Volán Fehérvár három fiatalja volt érintett a Solihullban rendezett ifi B Európa-bajnokságon. Fiú csapatban Tamás József és Horváth Barnabás a dobogó legfelső sokára léphetett a KSI fiatalja, Soponyai Dávid társaságában. Szarka Luca a vegyes váltóban volt érdekelt.
Az angliai Birmingham külvárosának számító Solihullban rendezték az ifi B korosztály háromtusa Európa-bajnokságát, amely úszásból, futásból és lövészetből áll. Klubunkat három tehetség, Szarka Luca, Tamás József és Horváth Barnabás képviselte. A Volán Fehérvár sportolói közül Tamás József egyéniben a 9., klubtársa, Horváth Barnabás 10. lett. Csapatban aranyérmet szereztek, a KSI versenyzőjével, Soponyai Dáviddal kiegészülve. A fővárosi sportoló végzett egyéniben a legelőkelőbb helyen, második lett. A csapatversenyben 11 nemzet képviselői voltak érintettek, a győztes, magyar fiatalok 2778 pontot szereztek, az olaszok 2767-et, a bronzérmes franciák pedig 2752 pontot termeltek. Mögöttük az oroszok, a fehéroroszok, a lengyelek, a portugálok, a britek, a németek, a svédek és az írek következtek.

A volános Szarka Luca a lányoknál egyéniben fiatal kora miatt egyéniben nem indulhatott, elmondása szerint annak is nagyon örült, hogy a mix váltóban szerepelhetett. Utóbbi versenyszámban Tamás Józseffel a 9. helyen zárt, 879 ponttal. Az úszást megnyerték (347), a lövészetben azonban kicsit elmaradtak a várakozástól, a kombit 532 ponttal, a 11. helyen fejezték be. Az élen a törökök végeztek (942), a fehéroroszok 924 és az olaszok (917) előtt. A mezőnyt a svédek zárták, 755 ponttal.

.IMG_1888_1.JPG


Ismét horvátországi nyaralás
A korábbi esztendők jól hagyományait, valamint jól sikerült horvátországi nyaralásait követve, ismét a déli szomszéd tengerpartján búcsúztatták a nyarat öttusázóink, szeptember elején. Sportolóink – batárokkal kiegészülve – tíz napot töltöttek a Splithez közeli, szintén meseszép, a velencei építészetéről ismert település, Trogir közvetlen közelében, Kastel Stari településen. Az üdülőövezetben található, jól felszerelt, medencével is rendelkező nyaralóban pihentek pont egy esztendeje is versenyzőink, akik a korábbi években váltogatták a településeket, ám legutóbb annyira megtetszett nekik a hely, hogy úgy döntöttek, 2016 kora őszén is visszatérnek.
- Kirándultunk is, ellátogattunk a Krka vízeséshez és megnéztük a nemzeti parkot is, valamint barangoltunk Splitben, Trogirban, Omisban és Makarskán. Évek óta ugyanazzal a társasággal utazunk, alig néhányan cserélődnek. A klub profi sportolói mellett elkísérnek bennünket olyanok is, akik már abbahagyták az öttusázást, valamint barátok is, összesen tizenketten utaztunk az Adriára. Lehet, 2017-ben is ezt választjuk, bár felmerült, hogy Olaszországban töltünk másfél hetet – közölte Demeter Bence, aki a 17. helyen végzett az év fő versenyén, a riói olimpián.


Olimpikonok a városházán

Három sportoló képviselte a koronázó várost a riói, nyári, ötkarikás játékokon. Klubunk két sportolója, Kovács Sarolta és Demeter Bence, valamint a Hullám ’91 úszója, Sebestyén Dalma. Őket fogadták a városházán.


Az ötkarikás játékokon résztvevő sportolókat a polgármesteri hivatal kistanácstermében köszöntötte dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, honvédelmi államtitkár. Továbbá a sportolók fogadásán Mészáros Attila alpolgármester, Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok is jelen volt, valamint a sportolókat felkészítő egyesületek képviselői.

A három sportoló közül Sebestyén Dalma kezdte meg elsőként a versenyzést a 200 méteres mellúszás előfutamában. A Hullám ’91 úszónője a saját előfutamában 2:27,94-es időeredménnyel a 6. helyen végzett, összesítésben a 19. lett, így nem tudott továbbjutni az középdöntőbe. Az olimpiai záró napjaiban szoríthattunk a Volán Fehérvár két kiválóságáért. Mindketten a 17. helyen végeztek, elmaradtak saját elvárásaiktól. Szilárd meggyőződésük, négy év múlva, Tokióban sokkal jobban szerepelnek. 

- A város közössége nevében szerettünk volna köszönetet mondani a székesfehérvári olimpikonoknak azért a rengeteg energiáért, alázatért és lemondásért, melynek révén értük is szurkolhattunk a XXXI. nyári ötkarikás játékokon. Nem szabad elfeledkeznünk arról sem, hogy a felkészülésük nem csupán az elmúlt négyéves periódusra korlátozódik. Mind a hármuk nagyon komoly munkát végzett gyerekkora óta annak érdekében, hogy kijussanak a világ legrangosabb sporteseményére. Örömteli, hogy a mostani olimpián is voltak székesfehérvári sportolók, ezzel is jelezve, valóban igazi sportváros vagyunk. Kovács Sarolta, Sebestyén Dalma és Demeter Bence is igazi példaképei a fiatalabb generáció tagjainak. Nyilvánvalóan a sportolókon keresztül az edzők, a klubok és szakmai felkészítők munkájáért is köszönettel tartozunk – mondta dr. Cser-Palkovics András.

- Az olimpiai hangulat és a magyar csapat összetartása nagyon megfogott. Továbbá az is hatalmas élményként marad meg nekem, hogy egymás megmérettetésein szorítottunk a másikért. A versenyemről azonban vegyes érzéseim vannak. Ugyan voltak emlékezetesebb pillanatai a női öttusa viadalnak, de a lovaglás sajnos Bence erőpróbáját és az én sorsomat is megpecsételte. Természetesen sokkal jobb eredményt szerettem volna elérni, és erre képesnek is éreztem magam az olimpia előtt. Emiatt erőteljes hiányérzet van bennem, az viszont mindenképpen vigaszt jelent, hogy mindent megtettem a legjobb eredmény eléréséért. Minden esetben magamban keresem a hibát, ugyanakkor azt is el kell mondani, hogy jobb lett volna olyan lovakkal versenyezni, amelyek nagyobb ugróképességgel és kitartással rendelkeznek. Most pihenés következik, majd november elején kezdem a felkészülést a következő versenyszezonra – közölte Kovács Saci. 

- Mostanra sikerült már feldolgoznom az olimpián szerzett élményeket, ugyanakkor még mindig csalódott vagyok – vette át a szót Demeter Bence. - Természetesen próbálok úgy visszatekinteni az ötkarikás játékokra, hogy a pozitív dolgok maradjanak meg. Ettől függetlenül még kavarognak bennem érzések, hogy akár jobb eredményt is elérhettem volna. A megszerzett tapasztalatokat igyekszem beépíteni a pályafutásomba. Az olimpia hangulata nekem is hatalmas élményként marad meg, annak pedig külön örülök, hogy a vívóversenyek legizgalmasabb pillanatait a helyszínen tekinthettem meg. Közösen szurkoltunk a honfitársaknak. Most nekem is pihenés következik, azonban én Sacinál előbb, már október közepén elkezdem az alapozást.

Az úszó Sebestyén Dalma is első olimpiáján szerepelt, Demeter Bencéhez hasonlóan.
- Összességében pozitív élményként marad meg bennem az erőpróba. A helyezésemen is sikerült javítani, az persze elég bosszantó, hogy a legjobb időeredményemmel bejutottam volna a középdöntőbe. Nagyon sajnálom, hogy ezt végül nem sikerült megvalósítani, hiszen ez mindenképpen óriási mentális pluszt jelentett volna a verseny hátralévő részében. A Rióban megszerzett tapasztalatokból a tanulságokat kellőképpen levontam, a jövőben pedig ezeket igyekszem a saját magam javára fordítani. Nem pihenek sokat, a jövő héten már megkezdem a tréningeket. 

Horog László


Olimpikonok_fogadasa_0080__1_.jpg[4/93]
  

 

 

Bejelentkezés
LOGIN   
JELSZÓ      
     Regisztráció
     Elfelejtette jelszavát?

GALÉRIA

gal__ria.jpg

Versenyerdmények

Felnőtt OB

MK 3. forduló: kéttusa
                      háromtusa

Világ Kupa 4. forduló

U19 OB - Mizsér Jenő emlékverseny

ESEMÉNYNAPTÁR
NYÁRI TÁBOR

t__bor.jpg

SPORT KELLÉKEK

 
     LÖVÉSZET:

•  Feinwerkbau
  Walther


     VÍVÁS:
 

 Vivas.lap
  PBT
  Allstar
  Uhlmann
  Használt cuccok

 
     ÚSZÁS:
 

  Uszas.lap
  Arena
  Speedo
  Turbo
  ProAthlon
  Swim-Shop

 
     LOVAGLÁS:
 

  Lovas.lap
  Tattini
  Lovas Világ Kft.
  Nagy Lovas Kft
  Paint Horse Webáruház

 
     FUTÁS:
 
  Futas.lap
•  Adidas áruház
•  Nike
  Fila
  Saucony
  Polar
  Futócipő kavalkád

 


Letöltés

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Copyright by ALBA VOLÁN SC ÖTTUSA