KNYKK

Képtalálat a következőre: „knykk”

C-MED

NEOSOFT

MÖSZ

mosz.jpg

UIPM


KÜLFÖLDI SZÖVETSÉGEK

- Bulgarian
- Czech Republic
- Denmark
- United Kingdom
- Germany
- Hungary
- Italy
- Japan
- Ireland

- Poland
- Portugal
- Suisse
- Slovakia
- Sweden
- Turkey
- Ukraine
- United States

LINKEK

 Ön a(z) 1278099. látogatónk.Ezüstérmes csapatban a Volán
Öttusázóink három érmet szereztek a Hegedűs István Emlékversenyen, a Budapest Bajnokságon. A rangos, utánpótlás viadal egyben válogató is volt a junior Európa-bajnokságra és a világbajnokságra, valamint ifi A korosztályban az Eb-re és vb-re.

A lányok mezőnyében a Csepel SC sportolója, Simon Sarolta állhatott a dobogó legfelső fokára, második lett az UTE versenyzője, Zs. Tóth Anna, harmadikként pedig Barta Luca (Trion SC) ért célba.
Csapatban azonban a KSI SE nyújtotta a leginkább meggyőző teljesítményt, Boros Alexandra, Bánki Adél, Sarcia Borbála alkotta trió állhatott a dobogó legfelső sokára. A Volán Fehérvár Kovács Eszterrel, Slett Kingával és Veszprémi Korinnával soraiban ezüstérmet szerzett.
A férfiaknál Bruckmann Gergő (KSI) nyert, Regős Gergely (KSI) és Horváth Norbert (UTE) előtt. Miután egyéniben a központi sportiskolások léphettek a dobogó első két fokára, nem meglepő, hogy csapatban is a KSI-é lett az arany, a Volán Fehérvár modern pentatlonistái Harangozó Bence, Fröhlich Tamás, Farkas Martin összetételben ezüstérmet szereztek.


Elit edzőtábor Mátraházán
Mátraházán került sor az Elit edzőtáborra, amelyen a Volán Fehérvár edzője, egyben utánpótlás szövetségi kapitány, Szloboda József, továbbá klubunk három fiatalja, Bánfi Zsombor, Katona Ferenc és Szentprónai Dominik állt rajthoz. A háromnapos erőfelmérőn tizenhárom hazai egyesület, a Jövő SC Veolia, a BHSE, a Csepel SC, a Dombóvári SI, a Hód SE, a Kőbánya SC, a KSI SE, a Lőrinc 2000, a MAFC, a Móri SE, a Swimming Pentathlon, az Uniqa és a Volán Fehérvár képviseltette magát, az egyesületek legtehetségesebb korosztályos versenyzőit hívta meg és látta vendégül a Magyar Öttusa Szövetség. A hétvége a 2016-os Elit Bajnokság egyéni dobogósainak kínált érdekes, tartalmas programokat.
A különböző egyesületekből érkező fiatalok nagyon gyorsan összeszoktak és már az első napon egy csapatként vettek részt a sokszínű programokon. 6-6 fős fiú/lány csoportokra osztva, forgószínpadszerűen próbálhatták ki a lézerpisztoly lövészetet szintjüknek megfelelően, illetve Geleta Balázs vezetésével mini akadálypályán próbálhatták ki ügyességüket. Reakcióidőt mérő vívótáblával ismertette meg őket Martinek János, majd Képes Gergely segítségével izomegyensúly mérésen vehettek részt, melynek eredményéről az edzők és sportvezetők is tájékoztatást kapnak. Storczer Bea minden nap közös, zenés bemelegítéssel várta az ifjú tehetségeket, majd újra kiscsoportokra osztva erősítő, nyújtó, lazító gyakorlatokkal mozgatta meg őket. A vívást is kipróbálhatták fiatal modern pentatlonisták, a kezdők még műanyag pengével, a haladók pedig már szabályos versenyfelszerelésben gyakorolhattak. A szervezett edzéseken túl rengeteg szabadidős program várta a gyerekeket, például kirándulás a Kékesre, játékos foglalkozások, élménybeszámoló Martinek János, olimpiai bajnoktól, valamint filmvetítés az öttusa történetéről.

Gallai István, főtitkár mellett Szloboda József is rendkívül sikeresnek ítélte a kezdeményezést. Utóbbi kísérte el a Volán Fehérvár versenyzőit az edzőcentrumba.

- Ez egy tavalyról áthozott program volt, a fiatal sportolók péntek délutántól vasárnap kora estig élvezték a remek környezetben található edzőtábor vendégszeretetét. A tábort a szövetségi kapitány, Martinek János vezette Gallai Istvánnal, a szövetség főtitkárával, valamint természetesen én is igyekezetem hozzátenni a sikeres hétvégéhez. A rendezvény lényegében egy jól megérdemelt jutalom volt azon fiataloknak, akik az Elit Bajnokságon a legjobban szerepeltek. A 30 gyerek közül még nem mindenki kötelezte el magát az öttusával, akadnak, akik úsznak és triatlonoznak. a mátraházi napok amolyan sportági csalogatónak számítottak. A fiatalok ha majd végérvényesen sportágat választanak, ne más irányba induljanak el, hanem az öttusa mellett tegyék le a voksukat - közölte Szloboda József.


Ismét megtették a magukét
A Volán Fehérvár öttusa szakosztályát 16 sportoló képviselte a szezonnyitó viadalon, a Peridot Fedettpályás Bajnokságon. A férfiaknál Demeter Bence nyert, Málits István bronzérmes lett, a hölgyeknél Kovács Sarolta ezüstérmet nyert, a férfi négytusázók küzdelmeit Salga Gergő nyerte, ugyanitt Tamás József harmadik lett.
Az egykori egyéni Európa bajnok, a szakosztály technikai vezetője, nemzeti edző, a szövetsége elnökségi tagja, Demeter József szerint sportolóink megtették a magukét a seregszemlén.
- A férfiaknál Demeter Bence, Demeter Gergely, Málits István, Harangozó Bence, Fröhlich Tamás és Farkas Martin, a négytusázóknál Salga Gergő, Burcsik Barnabás, Bernáth Bálint, Tamás József szerepelt, a nőknél Kovács Sarolta, Veszprémi Fruzsina, Veszprémi Korinna, Slett Kinga, Szloboda Gréta és Varga Eszter mutathatta meg képességeit. Utóbbi tavaly év végén, Párizsban szerepelt először volánosként, majd a Háraklész felmérőn, de az első, igazi komoly erőpróbája a Peridot viadal volt, amelyen remekül helytállt. Amúgy minden versenyzőnk megtette a magáét, azt természetesen sajnálom, hogy két fiatalunk, Slett Kinga és Veszprémi Korinna nem fejezte be a lovaglást.
Demeter József elmondta, újszerű körülmények között bonyolították a viadalt, ugyanis bizonyos versenyhelyszínek hiánya, a logisztikai kényszermegoldások okán kétnapos lett a viadal. Amit a körülményekhez képest igyekeztek zökkenőmentesen bonyolítani. Nem rendeztek selejtezőket, azon fiatal férfiak, akik nem fértek az öttusázók mezőnyébe, a négytusázók között versenyeztek.
- Számunkra jól indult a viadal a nők versenye során, Kovács Sarolta 20/12-es, kiváló vívással indított, ezt a számot ugyan nem nyerte meg, de jó alapot adott a nyugodt folytatáshoz. Veszprémi Korinna 18/14-es teljesítménye is feltétlenül dicséretes, még akkor is, ha benne maradt 1-2 találat. Varga Eszter 16/16-tal indított, ami szintén biztató volt. A férfiaknál is remekeltek versenyzőink, Demeter Bence, Gergely és Málits is 26 győzelmet gyűjtött, holtversenyben nyerték az első tusát. Fröhlich és Harangozó elmaradt a várakozástól, A négytusázóknál Salga fantasztikusan teljesített a páston, 23 asszóból mindössze kettő veszített el, Tamás József pedig csak négyszer kapott ki. Az öttusázóknál lovaglásban Demeter Bence egy ugrást rontott, az utolsót. A többiek is jól lovagoltak, verőhiba nélkül, mindössze kis időtúllépéssel. Az úszás során Málits számára kiemelkedő, 2:05-ös eredménnyel zárt, ez majdnem egyéni legjobbja, Bence és Geri néhány tized különbséggel 2 perces időt úszott, ami szintén jó teljesítményt takar. A záró kombi előtt Geri vezetett, élről indult, Bence a 2. Málits Isti pedig a harmadik helyről vágott a záró számnak. A második körig együtt haladtak, Geri ezt a lövészetét elrontotta, Bence ellépett, előnyét növelte. Geri az utolsó sorozatát is elrontotta, visszacsúszott a 10. helyre, Málits kiegyensúlyozott futással őrizte bronzérmes pozícióját. Ahogy egy héttel korában, a Héraklész felmérőn, Fröhlich ismét remekül kombizott, több helyet javított. A kőnél Kovács az élről indult, a második lövészetig vezetett, aztán fehérorosz riválisa megelőzte, a szovjet utódállamból érkező ellenfele előnyét megőrizte a célig. Saci nem volt csalódott, a Héraklészen mutatott teljesítményéhez képest javított, elégedetten lépett a dobogóra. Varga Esztert heteken át zavarta lábsérüléssel, fájdalmakkal edzett, főleg ennek fényében rendkívül értékes a 10. helyezése. Megérdemli, hogy Los Angelesben, az év első Világkupa-viadalán bizonyíthasson, klubunkból Kovács Sarolta, Demeter Bence és Málits István társaságában.
A négytusázóknál Salga magabiztosan nyert, remek vívása során komoly előnyt kovácsolt, később csak arra kellett ügyelnie, hogy a különbséget megőrizze, ami sikerült is. A futásban és a lövészetben még van mit javulnia, de teljesítménye így is megsüvegelendő. Tamás József a második helyről kezdte a kombit, végül harmadik lett, amivel esélyt teremtett magának, hogy bekerüljön az ifiválogatott keretébe. A klub vezetői hasonló szereplést remélnek tőle az idény további viadalain.


Varga Eszter letette névjegyét
Klubunk sportolója, a 18 esztendős, rendkívül tehetséges öttusázó, Varga Eszter 10. lett a szezonnyitó nemzetközi viadalon, a Peridot Fedettpályás versenyen a fővárosban, ezzel jogot szerzett az első Világkupa-versenyen való részvételre. Rövidesen a kaliforniai világvárosba, az 1984-ben nyári olimpiát rendező Los Angelesbe utazik.

A felnőtt korba nemrég lépett modern pentatlonista, Varga Eszter a múlt hétvégi, Peridot versenyen szerzett 10. helyének köszönhetően indulhat Kaliforniában, az idei első VK-viadalon. A szövetségi kapitányok, a férfi és a női szakvezetők döntése értelmében négy volános szerepel az Egyesült Államokban, az egyéni világbajnok, kétszeres olimpikon Kovács Sarolta és Varga Eszter, a férfiaknál a múlt hétvégi viadalon győztes Demeter Bence és a bronzérmes Málits István. A nagy durranás kétség kívül Varga Eszter budapesti szereplése volt.
– Bakonycsernyén laktunk a családommal, mozgékony, eleven kisgyerek voltam, Móron átadták az uszodát, ahol úszótanfolyam indult, amelyre én 6 évesen jelentkeztem. Amikor ez véget ért, indult a következő, majd a futás, aztán energiákkal teli kisgyerekként kéttusázni kezdtem Móron, Hegedüs Sándor csoportjában, gyakorlatilag ő volt a nevelőedzőm, jelenleg Ausztriában dolgozik lovasedzőként. Aztán Kulcsár Antal irányította az edzéseimet, nyolc esztendős voltam, amikor elindultam az első kéttusa versenyemen. A futásban és az úszásban folyamatosan jó eredményeket értem el a Móri SE színeiben a Magyar Kupa Diák Seregszemlén és az Elitbajnokságon. A hazai kéttusa viadalokat általában megnertem, később, háromtusában is általában ott álltam a dobogón. Anyukámmal és a húgommal a megyeszékhelyre, Fehérvárra költöztünk, az öttusa miatt, a testvérem közben abbahagyta. Szorgalmas volt, de úgy érezte, ez nem az ő sportága, rá nem várnak olyan sikerek, mint rám. Én viszont természetesen folytattam az AÖSE színeiben. Nemzetközi szinten is értem el eredményeket, a háromtusa Eb-n, Barcelonában 6. lettem, előzőleg, egy évvel korábban, Minszkben 21. helyen zártam, tehát folyamatosan fejlődtem. Tavaly áprilisban úgy döntöttem, klubot váltok. Májustól a Börgöndi úton edzem, de a szövetség szabályai miatt tavaly még a korábbi egyesületem színeiben versenyeztem. Két héttel ezelőtt, a Héraklész-felmérőn indulhattam először volánosként, 11. lettem, aztán a Peridot viadalon álltam rajthoz új egyesületem színeiben. Főleg utóbbi viadal sikerült jól, pedig a felkészülésem nem lehetett tökéletes, ugyanis az utóbbi három hétben lábsérüléssel bajlódtam. Nem tudtam teljes erőbedobással tréningezni, előfordult, hogy a kombit a vívást és a kombit fájdalomcsillapítóval küzdöttem végig. Főleg ezek fényében bíztató a két helyezésem.
A fiatal tehetség elmondta, a klubváltásban szerepet játszott, hogy az Alba Volánban Vörös Zsuzsával dolgozhat.
- Az egyesület profi csoportjával tréningezem, tehát van kikhez mérnem magam és van hova felkapaszkodnom. Szimpatikus volt mindig is a Börgöndi úti légkör, valamint nem titkolom, imponál, hogy a szakosztály igazgatója olimpiai bajnok, akire felnézek. Még Móron, Kulcsár Antal sokat mesélt Zsuzsa sikereiről, elhivatottságáról, a sportág iránti alázatáról. A volt edzőm nevelt belőle ötkarikás bajnokot. Remélem, én is hasonlóan sikeres leszek az öttusában. Remekül érzem magam a Börgöndi úton, a futóedzéseket Vitéz László, a lovaglást Soós Attila, a lövészetet Papanitz Zoltán, az úszást Szloboda József, a vívást Korponai István és Demeter József irányítja. A nyáron, Fehérváron kerül megrendezésre a junior világbajnokság, azon feltétlenül szeretnék rajthoz állni, később felnőtt a felnőtt válogatottban szerepelni.
Vörös Zsuzsa szerint Eszter sokra viheti az öttusában, hiszen túl azon, hogy tehetséges, rendkívül céltudatos is. „Nagyon jó érzéke van mindegyik számhoz, ha fejlődése töretlen marad, nemzetközi szinten is ellenfele lehet bárkinek. Reményeink szerint a felnőttek között is világszínvonalon teljesít majd.”


Demeter Bence aranyérmes
Kiválóan szerepeltek a Volán Fehérvár versenyzői a budapesti Peridot Nemzetközi Fedettpályás öttusaversenyen. A felnőttek mezőnyében három érmet szereztek klubunk sportolói, Demeter Bence magabiztos versenyzőssel győzött a férfiaknál, Kovács Sarolta pedig ezüstérmet szerzett a hölgyeknél, és dobogóra állhatott még Málits István, aki szintén kitett magáért. A férfi négytusázók küzdelmeit Salga Gergő nyerte, Tamás József bronzérmet szerzett.
A férfiak versenyében a szombati vívás után három magyar, ráadásul volános állt az élen, így jó esélyekkel vághattak neki a vasárnapi lovaglásnak, úszásnak és kombinált számnak. Olyannyira, hogy az utolsó tusát is három magyar kezdte az élről a BOK Csarnokban. Kisebb meglepetésre, a remeklő Demeter Gergely volt az első, bátyja Bence a második, Málits István pedig a harmadik, tehát egyesületünk sportolói uralták a mezőnyt. Utóbbi meg tudta őrizni pozícióját, harmadikként ért célba, ami remek eredmény. Demeter Bence rutinos és megbízható volt, felfutott az első helyre, öccse viszont visszacsúszott a kilencedik pozícióba. A dobogó második fokára végül a francia Simon Cassé állhatott fel, aki a 11. helyről kapaszkodott fel az érmesek közé, remek kombinált számával, jól futott és ugyanígy lőtt. Az első tíz közé még ötödikként Tomaschof Soma és nyolcadikként Bereczki Richárd került be a magyarok közül.
A hölgyeknél egyéni világbajnokunk, Kovács Sarolta az első két szám után is előkelő pozícióban volt és optimistán várhatta az úszást és kombinált számot. Az úszást remek teljesítménnyel megnyerte, a lövészetből és futásból álló utolsó számnak másodikként vághatott neki, és meg is őrizte ezt a pozíciót, méghozzá kimondottan meggyőző, jó futással. A versenyt a fehérorosz Iryna Prasiantsova nyerte, harmadikként a fővárosi Zs. Tóth Anna állhatott fel a dobogóra. Rajtuk kívül a nőknél még két magyar fért be az első tízbe, Strobl Anita negyedik, a Volán Fehérvár színeiben nemzetközi viadalon először szereplő Varga Eszter pedig tizedik lett.
A győztes Demeter Bence érthetően elégedetten nyilatkozott a viadalt követően.
- Tavaly ugyanitt bronzérmes lett, most sikerült előrelépnem. Végig kiegyensúlyozottan teljesítettem, a vártnál jobban sikerült a verseny. Sajnálom, hogy a testvérem nem állhatott a dobogóra. Egy kicsit emiatt keserű a szám íze, de az eredményemnek örülök. Jó évkezdés volt, remélem, ezt a formát állandósítani tudom az idény további részére. A formám egyelőre rendben van, a Peridot viadal előtt, Franciaországban negyedik lettem egy felkészülési versenyen, ahol több szám is jobban sikerült, mint vártam. Futásban sokat javultam, s miután az úszás másodpercei három helyett csak két pontot érnek idén, a kombinált szám és a vívás így még inkább felértékelődik majd ezentúl.”
Kovács Sarolta sem volt csalódott, hogy ezúttal nem a legfényesebb érmet akasztották a nyakába.
- Nagyon örülök az eredménynek, mert ugyan első ránézésre nem tűnt erősnek a mezőny, azt kell mondanom: az volt. Meg kellett küzdeni a győzelemért. Bár minden számban veszítettem pontokat, a kis hibákat a Los Angeles-i világkupáig ki tudom javítani. Nekem nem igazán kedvez az a szabálymódosítás, hogy az úszásban egy másodperc most már három helyett csak két pontot ér. Emiatt ugyanis legerősebb számában nem tudok akkora különbséget kialakítani gyengébben úszó ellenfeleimmel szemben, mint eddig. Még nem vagyok csúcsformában, de ilyenkor még nem is kell. Kicsit később kezdtük az idei felkészülést, mint szoktuk, az olimpia után volt egy két hónapos pihenőm, ami testileg és lelkileg is feltöltött. Jól haladunk, de még bőven a felkészülés közepén járunk. Jól szerepeltem Budapesten, és az első világkupán is harcban szeretnék lenni az élbolyban. Idén a lehető legtöbb versenyen szeretnék elindulni, mert tavaly sokat ki kellet hagynom a sérülések miatt. Szeretnék minél több helyen dobogóra állni, hogy visszatérjen az önbizalmam - tekintett előre a regnáló egyéni világbajnok, Kovács Sarolta.
A Peridot Fedettpályás verseny négytusa győztese a Volán Fehérvár 17 éves versenyzője, Salga Gergő lett. Másodikként Szabó Illés (BHSE), harmadikként pedig szintén a Volán Fehérvár színeiben induló Tamás József ért célba.
A versenyidény a világkupa-sorozattal folytatódik. Az első forduló februárban Los Angelesben lesz, majd márciusban Kairóban, májusban Kecskeméten és a lengyelországi Drzonkówban találkoznak a sportág legjobbjai, a széria döntőjét pedig júniusban a litvániai Druskininkaiban rendezik. Az Európa-bajnokságra július közepén Minszkben kerül sor, az év fő versenyére, a világbajnokságra pedig augusztus végén Kairóban.
A Peridot viadalon versenyzőink az alábbi helyezéseket érték el.

Női felnőtt egyéni:
2. Kovács Sarolta 1347 pont
10. Varga Eszter 1278
17. Veszprémi Fruzsina 1252
22. Szloboda Gréta 1081
28. Veszprémi Korinna 896
29. Slett Kinga 883

Férfi felnőtt egyéni:
1. Demeter Bence 1491
3. Málits István 1472
9. Demeter Gergely 1451
18. Fröhlich Tamás 1413
19. Harangozó Bence 1411

Férfi négytusa egyéni:
1. Salga Gergő 1158
2. Tamás József 1128
13. Farkas Martin 1067
16. Bernáth Bálint 1062
17. Katona Bálint 1046


Kezdődik az öttusaszezon
Ismét rangos viadallal veszi kezdetét a 2017-es szezon a modern pentatlonistáknál. Tizenkét ország 102 sportolója áll rajthoz négy-és öttusában a hagyományos, január végi, budapesti idénynyitón, a hétvégi budapesti Peridot Nemzetközi Fedettpályás versenyen.

A lebonyolítással kapcsolatban a korábbiakhoz képest komoly változást jelent, hogy nem rendeznek selejtezőt, ezúttal mindkét nem küzdelme szombaton kezdődik és vasárnap ér véget. Az olimpia után a budapesti Peridot Fedettpályás verseny az első komoly megmérettetés a sportágban. Lebonyolítási szempontjából, a helyszínekkel kapcsolatban akadtak problémák, ugyanis a lovaglást felújítási munkálatok miatt nem a megszokott helyen, a Nemzeti Lovardában rendezik, hanem a Hidász utcai Honvéd lovardában tartják. Nem áll rendelkezésre a Gerevich Aladár-terem sem a vívás során, ezért ezt a számot a Budapesti Honvéd vívótermében, a Dózsa György úton rendezik. Az úszás és a kombinált szám már a megszokott helyszíneken kerül a programba, vagyis előbbi küzdelmeit a KSI uszodában, utóbbiét pedig a SYMA csarnokban bonyolítják. A versenyzők között többen is akadnak, akik később kezdték meg a felkészülést az olimpia miatt, valamint sérülések is hátráltatnak sportolókat, így a világ közvetlen élvonala ezúttal nem látogat el Budapestre. Marosi Ádám és Földházi Zsófia előbbi ok miatt nem indul a budapesti erőpróbán. A 38 fős férfi öttusa mezőnyben 12 magyar érdekelt, a 34 versenyzőt felsorakoztató női viadalon pedig 21 hölgy szerepel. A férfi négytusában a magyarok közül 28-an indulnak.

Bretz Gyula, a Magyar Öttusa Szövetség elnöke kimondottan izgalmas viadalt remél ezúttal is.

- Izgalmas megmérettetésere számítok még akkor is, ha ezúttal nem állnak rajthoz nálunk a világ legjobbjai. Szerencsére a magyar élvonal képviselteti majd magát, így például Kovács Sarolta és Demeter Bence is ott van a nevezők között. Több élversenyzőnk későn kezdte meg a felkészülést, és azért nem mérettetik meg magukat a hétvégi versenyen, de ezzel együtt is jó küzdelemre és remek hangulatra számítok.

Martinek János, a férfi válogatott szövetségi kapitánya a hiányzókról tett említést.
- A férfiaknál Marosi Ádám a szokásosnál később kezdte el a felkészülést, ő ezért nem indul. Tibolya Péter pedig a diplomáját veszi át a hétvégén, azt hiszem, őt most nélkülözhetjük, de természetesen rá is számítunk a későbbiekben. Ez a verseny is lehetőséget ad a válogatásra a februárban kezdődő Világkupa-sorozatra. Jó erőfelmérő lesz és feltétlenül bízom abban, hogy nagyon jó versenyt láthatnak a kilátogatók.

Kállai Ákos, a női válogatott szövetségi kapitánya is a felkészülés késői elkezdésével indokolta Földházi távolmaradását. A kapitányok elmondása szerint Marosi és Földházi a kairói világkupán már rajthoz áll.

Kovács Sarolta, a Volán Fehérvár kiválósága elmondta, a riói olimpia után érthetően hosszabb pihenőt tartott, majd megkezdte a felkészülést erre a 2017-es évre, illetve a következő négyéves ciklusra.
- Remélem, hogy jó formát versenyzem a Peridot versenyen, számomra egy igazi felmérő lesz, kiderül, jelenleg hol tartok. Ez az idény első versenye, természetesen én is kíváncsian várom. Jó formában érzem magam, bízom a jó szereplésben. Tavaly hatodik lettem Budapesten, idén szeretnék lényegesen jobban teljesíteni. Ha kell, átgondoljuk, milyen dolgokon kell változtatnunk a Világkupa-sorozat előtt. A felkészülési időszakban tartunk, tehát sok dolgunk van. Újdonságot jelent, hogy nem voltam még abban a lovardában, ahol a lovaglásra sor kerül. Kíváncsi vagyok, hogy a korábban megszokottnál kisebb területen, milyen pálya vár ránk. A kombinált szám már ismerős környezetben lesz, nagyon gyors pályáról beszélünk. Megnéztem az indulók névsorát, és sokan hiányoznak azok közül, akik minden évben eljönnek. Ennek ellenére nem gondolom, hogy félvállról lehet venni a versenyt. Én elsősorban magammal versenyzem, ahogy eddig, ezúttal is jó eredmény elérése az elsődleges célom.
Demeter Bence elmondta, úgy érzi, nagyon jól sikerült a felkészülése.
- Már részt vettem kisebb felkészülési versenyeken, amelyeken jó tapasztalatokat szereztem. Nagyon várom ezt a versenyt, tavaly harmadik lettem ugyanitt, de idén szerintem jobb formában vagyok, bár ez majd a hétvégén derül ki egyértelműen. Nem gondolkodtam azon, hogy most én lennék az egyik legnagyobb esélyes, de az indulókat és az én világranglista helyezésemet nézve lehet alapja a felvetésnek. Mindenképpen szeretnék dobogóra lépni. Megpróbálom kihozni magamból a maximumot, és ha ez sikerül, akkor az jó hatással lehet a következő versenyekre is. Kimondottan szeretek kint, a szabad ég alatt versenyezni, de ilyen hidegben természetesen jobb a fedett pályán bolyolított erőpróba. Két hete már bejártam a helyszíneket, vegyesek a tapasztalataim. A SYMA csarnoknak nagyon örülök, mert egy gyors pálya, amelyen jó időket lehet futni. A KSI uszodát is nagyon szeretem. A lovardában még nem versenyeztem, a vívóterem viszont nem a szívem csücske. Kíváncsian várom a hétvégét, összességében optimista vagyok.


Az utánpótlás kapitánya
Komoly megtiszteltetés érte klubunkat, az utánpótlás szövetségi kapitány a Volán Fehérvár öttusa szakosztályának edzője, versenyzőink fizikai felkészítésért felelős Szloboda József lett.
Az december elején tartott közgyűlésen az öttusázók Bretz Gyulát választották a sportág első emberének, a szavazáson a volán Fehérvár igazgatója, Vörös Zsuzsa, technikai vezetőnk, Demeter József megőrizte korábbi, elnökségi tagságát, előbbit általános alelnök lett, tehát a sportág második számú döntéshozója. Székesfehérvár sportot is felügyelő alpolgármestere, Mészáros Attila szintén bekerült az elnökségbe. Másfél hónappal később került sor a szakmai kérdések megvitatására, elsősorban a szövetségi kapitányi tisztség – illetve immár tisztségek - betöltése kapcsán. Pálvölgyi Miklós mandátuma 2017. január 31-én lejár, a Magyar Öttusa Szövetség pályázatot írt ki a férfi-, a női- és az utánpótlás szakág szövetségi kapitányi posztjára. Pálvölgyi Miklós 2001-ben került a férfiválogatott élére és 2009-től a női csapatot is irányította. Ezen időszak alatt a férfiak 14 világbajnoki aranyérmet szereztek, ebből hármat egyéniben, míg a nők háromszor győztek, egyszer egyéniben. Kovács Sarolta révén, tavaly nyár elején, Moszkvában.
Összesen négy pályázat érkezett a szövetség felhívására. A Magyar Öttusa Szövetség elnöksége aktuális ülésén a férfiak szövetségi kapitányának a kétszeres olimpiai bajnok Martinek Jánost, a női kapitányi posztra Kállai Ákost, míg az utánpótlás szövetségi kapitányának klubunk edzőjét, Szloboda Józsefet választotta.
- Az igazság az, nem volt túl nehéz meghozni a döntést, hiszen összesen négy ember pályázott ezekre a pozíciókra. Megvallom őszintén, többre számítottam, mert az év vége hangzatos volt attól, hogy mennyien szeretnének változást hozni a sportágukba. Itt volt a remek alkalom, hogy akár be is mutassák, mire is képesek valójában... Akik pályáztak, mindannyian elhivatottak, meggyőződésem, valóban tenni akarnak a magyar öttusasportért. Több fajta, szerteágazó szempontrendszernek kellett megfelelniük a pályázóknak. Háromfős bizottság hozta meg a végső döntést. Úgy gondolom, szakmailag megalapozott döntések - jegyezte meg a kapitányválasztás után Vörös Zsuzsanna, a MÖSZ általános alelnöke.
A rendszer, hogy elkülönítik a férfi, a női és az utánpótlás kapitányi posztokat, nem új keletű, korábban is szakáganként volt felelőse a válogatottaknak. A 2004-es, athéni olimpiai bajnoka indokoltnak tartja, hogy a régi – most visszahozott - szisztéma szerint irányítsák a nemzet legjobb öttusázóit.
- Az elnökségi ülésen volt egy felvetés, miszerint nem állunk olyan jól a versenyzői létszámot tekintve, nincs annyi sportolónk, hogy három szövetségi kapitány is kellene, felesleges három szakmai felelőst alkalmazni. Én azonban azt gondolom, hogy mindannyiunknak a jövőre kell terveznie, továbbá ahhoz, hogy újra eredményes öttusával rendelkezzünk, igen is kell a három szövetségi kapitány. Amikor minden szakágnak volt kapitánya, nem voltak eredménytelen éveink, mindig akadt eredmény. Az utánpótlás kapitány kinevezését az indokolta, hogy – örömteli módon - egyre több fiatal versenyzőnk van.
Martinek János, Kállai Ákos és Szloboda József mandátuma február 1-étől érvényes, a szerződések időtartama egyelőre egy esztendő, de a szövetség elnöksége természetesen szeretné, ha a kapitányok a következő olimpiáig mindenképpen dolgoznának.
- Nagy megtiszteltetés ez a pozíció, ugyanakkor nagy felelősséggel is jár. Szeretném folytatni elődöm, Kállai Ákos munkáját, mert jó a program, amit kidolgozott. Hatalmas bázissal rendelkezik az utánpótlás, rengeteg ügyes, tehetséges fiatal sportol szerte az országban, figyelni kell rájuk. Szeretnék továbbra is a Volán edzője maradni, hiszen a Börgöndi út az otthonom, de az új feladatomból kifolyólag még több versenyen veszek majd részt, figyelem a más kluboknál dolgozo tehetségek szereplését is. Ugyanis jól kell válogatnom a világversenyekre - közölte Szloboda József, az utánpótlás kapitánya.


Junior világbajnokságot rendezünk
  A honi szövetség illetésekei egyeztettek a Volán Fehérvár öttusa szakosztályának vezetőivel. Junior vb-re kerül sor a nyáron, a Börgöndi úti létesítményünk a házigazdája a jelentős, korosztályos eseménynek.
A Magyar Öttusa Szövetség képviseletében Gallai István és Kármán Sándor látogatott a Volán öttusázóinak Börgöndi úti telepére. Végérvényesen eldőlt, hogy Székesfehérvár a házigazdája az idei junior vb-nek, amely augusztus 7-étől 14-ig kerül megrendezésre, az Alba Volán SC és a MÖSZ közösen szervezi az erőpróbát. A klub ügyvezető elnöke, Sárvári László felkérte Kármán Sándort a szervező bizottság elnökének,
társelnöknek pedig Demeter Józsefet, a Volán öttusázóinak technikai vezetőjét. Mindketten igent mondtak, ők felelnek majd a zavartalan lebonyolításért. Fehérváron utoljára 2013-ban került sor junior vb-re, 2014-ben pedig felnőtt Eb-t rendeztünk, mindkettőt sikerrel. A nyári, utánpótlás rendezvényt követően, az elkövetkező években felnőtt seregszemle lebonyolítását is tervezi a Volán Fehérvár öttusa szakosztálya a honi szövetséggel egyetemben. Ez persze még csak terv, az azonban biztos, hogy a világ legjobb juniorjai idén augusztusban Fejérbe látogatnak. Kármán Sándor elmondta, 150 versenyző indulására számítanak, két éve, Mexikóban 111, tavaly Kairóban 124 sportoló harcolt az érmekért. Mivel az egyiptomi főváros mostanában mindennek nevezhető, csak nyugodtnak nem, vélhetően sikerül a 2015-ös létszámot felülmúlni.
A viadalt igyekeznek egy kis sugarú körön belül bonyolítani: az úszást természetesen a városi uszodában, a vívást a szomszédos MKOSZ-teremben, a lovaglást és a kombinált versenyszámot a Bregyó közben található atlétikai centrumban, a helyszín az utolsó, fehérvári nagy, pentatlon rendezvényen, a 2014-es, felnőtt Eb-n is jól vizsgázott.
Ez ügyben a szervezők rövidesen tárgyalásokat kezdenek a város polgármesterével, dr. Cser-Palkovics Andrással és a városgondnokság vezetőjével, Bozai Istvánnal.

 Horog László


Volános győzelmek a felmérőn
A hagyományoknak megfelelően, az idei esztendő első versenyén, az Héraklész felmérő viadalon remekül szerepeltek a Volán Fehérvár öttusázói. Az erőpróba célja a Héraklész programban szereplő versenyzők felkészültségének felmérése volt. A tavalyi évhez képest jelentősen nőtt a férfi mezőnyben indulók száma, ami tovább növeli sportolóink teljesítményének értékét. A hideg, téli, meglehetősen zord időben a Syma Csarnok remek helyszínnek bizonyult a kombinált szám tekintetében. A felnőtt férfiaknál Fröhlich Tamás nyert, a nőknél egyéni világbajnokunk, Kovács Sarolta, a fiúknál, az ifi A korosztályban pedig Burcsik Barnabás bizonyult a legjobbnak.20170115_183251.jpg Eredmények. Felnőtt férfiak:

1. Fröhlich Tamás Volán Fehérvár 1169 pont

2. Bruckmann Gergő KSI 1162

3. Harangozó Bence VF 1156

4. Demeter Bence VF 1162

7. Demeter Gergely VF 1134

Felnőtt nők:

1. Kovács Sarolta Volán Fehérvár 1075 pont

2. Bragmayer Zsanett Uniqa Team Újbuda SE 1035

7. Veszprémi Fruzsina VF 946

Ifi A férfiak:

1. Burcsik Barnabás Volán Fehérvár 1100 pont

2. Válik Ferenc KRVSE 1090

3. Böhm Csaba Kőbánya SC 1081

4. Katona Bálint VF 1071

6. Salga Gergő VF 1053

7. Horváth Barnabás VF 1033

Ifi A nők:

7. Koleszár Zsófia VF 889

8. Veszprémi Korina VF 882

9. Szarka Luca VF 870

10. Csizmazia Rita VF 856


Eredményes esztendő után
Ezúttal is a megszokott helyszínen, a Szárcsa Csárdában tartotta évzárját a Volán Fehérvár öttusa szakosztálya. Modern pentatlonistáink 2016-ban is eredményes esztendőt zártak, szakosztályunk igazgatója, Vörös Zsuzsanna bevezetőjében elmondta, Kovács Sarolta moszkvai, egyéni és csapat világbajnoki címe kiemelkedett az eredménysorból.
Athén ötkarikás bajnoka a 2017-es versenyidőszak rajtja előtt értékelte a mögöttünk hagyott esztendő egyéb történéseit is: kiemelte az utánpótlásban szereplő sportolók kiváló eredményeit az elitbajnokságon, továbbá köszönetet mondott a klubnál dolgozó edzőknek és a támogatóknak.
Szót ejtett a nyári, riói játékokról is. Hozzátette, nem versenyzőink 17. helyezésein nem sopánkodni kell, hanem tiszta szívből örülni annak, hogy két versenyzővel képviseltettük magunkat a sportvilág legnagyobb seregszemléjén.
Tóth István, az Alba Volán SC társelnöke megköszönte a szakosztálynál dolgozók áldozatos munkáját.
- Jogos büszkeséggel tölthet el bennünket, hogy két versenyzőnk is részt vett a nyári olimpián. Négy évvel ezelőtt megfogalmaztuk, hogy legalább egy, volános sportoló jusson ki az ötkarikás játékokra. Az utánpótlásbázis bővítése is megtörtént, 350 gyerekkel foglalkoznak az edzők, fejlesztettük az infrastruktúrát. Sőt, a létesítmények tekintetében továbbá, rendkívül jelentős fejlesztések következnek a közeljövőben – jegyezte meg Tóth István.
A Magyar Öttusa Szövetség elnöke, Bretz Gyula közölte, a Volán Fehérvár a honi öttusasport fontos láncszeme volt mindig. Az elkövetkező években, a Börgöndi úton, több lépcsőben létesülő öttusa akadémia további, jelentős lehetőségeket teremt az előrelépésre.
Az országgyűlési képviselő, egyben megyei fejlesztési biztos, Varga Gábor elmondta, az egyesület sportolói és vezetői joggal lehetnek büszkék az elért eredményekre. Székesfehérvár sportot is felügyelő alpolgármestere- egyben a honi szövetség elnökségi tagja -, Mészáros Attila beszédében hangsúlyozta, a koronázó város vezetése mindig is kiemelten kezelte a sikersportágként számon tartott modern pentatlont, s ez nem lesz másként a folytatásban sem.
A hangulatos este utolsó momentumaként - a felnőttek és az utánpótlásban érdekelt versenyzőink legszebb, tavalyi pillanatai megörökítő, látványos kisfilmek levetítését követően - Bretz Gyula és Vörös Zsuzsanna közösen díjazták 2016 legjobb felnőtt volános öttusázóit, a két olimpikont, Kovács Saroltát, Demeter Bencét, valamint az utánpótlás viadalokon legeredményesebben szerepelt sportolókat. Utóbbiaknál Szarka Luca és Salga Gergő részesült elismerésben.


Öttusa akadémia épül
A közeljövőben jelentős fejlesztések következnek a Volán Fehérvár öttusázóinak telepén, tovább szépül a másfél éve már modernizált létesítmény.
A Börgöndi úton 2015 szeptemberében adták át az új lovardát – állami forrásból –, valamint az önkormányzat támogatásával modernizálták a nyitott lőteret. Klubunk vezetői további pályázatokat adtak be a szövetség vezetőinek, valamint az illetékes minisztérium, az EMMI államtitkárának, Szabó Tündének. Az írásos anyag jól sikerült, ugyanis mindenütt támogatták az újabb ötleteket. A kormányzati döntés megszületett, hazánkban négy akadémiát hoznak létre, a fővárosban a kajak-kenu, a torna és a úszás hathatós fejlesztésére, Fejérben pedig a modern pentatlonisták műhelye lesz a Nemzeti Öttusa Akadémia Székesfehérvár.
A Volán Fehérvár technikai vezetője, Demeter József elmondta, a rendkívül jelentős beruházás hatalmas fejlődési lehetőséget teremt, amelyben első lépcsőben fedeles lovarda kerül kialakításra, a folytatásban vívóterem és kollégium, továbbá 25 méteres, fedett uszoda, tehát sportolóink, valamint a határokon belülről és kívülről érkező tehetségek remek körülmények között gyakorolhatnak, ráadásul minden tusát egy rendkívül kis sugarú körön belül űzhetnek.
A beruházás pontos kezdete nem ismert, a szakosztály igazgatója, Vörös Zsuzsanna szerint január közepén kezdődnek az egyeztetések a részletekről, az elképzelésekről. A beruházás a tervek szerint hárommilliárd forintba kerül és több ütemben valósul meg. Athén ötkarikás bajnoka közölte, az elmúlt negyven év munkájának, eredményeinek elismerése az lesz az új akadémia, ahol nem csak a volános fiatalok pallérozódhatnak, a kollégiumnak hála, az ország bármely részéből, sőt, ha úgy alakul, külföldről is érkezhetnek tehetségek. Ez lesz az ország legmodernebb öttusabázisa. Az Alba Volán SC ügyvezetője, Sárvári László hozzátette, a döntés nagy öröm, egyben hatalmas felelősség is.

N__vtelen.png


Demeter Bence negyedik
A Volán Fehérvár hét versenyzővel képviseltette magát Párizsban a nyílt, nemzetközi bajnokságon. A legjobban a nyári, riói játékokon is szereplő Demeter Bence végzett, a franciáknál a 4. helyen zárt.

A francia fővárosban bonyolították a nyílt, nemzetközi bajnokságot, ahol a házigazdák mellett magyar, cseh, német és horvát sportolók is indultak. Hazánkat a Volán Fehérvár és a Trion öttusázói – utóbbi klubból hárman neveztek az erőpróbára – képviselték, a koronázó városból a fiúknál Demeter Bence, Demeter Gergely, Málits István és Harangozó Bence, a lányoknál Varga Eszter, Slett Kinga, Szloboda Gréta állt rajthoz, a küldöttséget a volánosok fizikai felkészülését dirigáló Szloboda József vezette. A férfiaknál 30, a hölgyeknél 22 sportoló állt rajthoz.

Klubunk sportolói közül a legjobban az olimpikon Demeter Bence szerepelt, aki a 4. helyen zárta a seregszemlét, 623 ponttal, a francia Alexandre Henrard győzött (662), mögötte honfitársa, Simon Casse (650) és a német Matthias Sandten (637) következett a dobogón.

A fehérváriak megtették a magukét, a férfiaknál Harangozó a 8., Demeter Gergely a 10, Málits a 17. helyen fejezte be az erőpróbát, a nőknél Varga Eszter 10., Slett Kinga 12, Szloboda Gréta 13. lett.

– Bár a franciák nem igazán rendeznek jelentős öttusaversenyt, a lebonyolítással nem volt gond. Egynapos volt a viadal, mivel időben érkeztünk, a versenyt megelőzően jutott idő megtekinteni a város nevezetességeit. Sok helyen jártam már a világban, Párizsban még nem – közölte Demeter Bence, aki természetesen a viadalt is értékelte.

– A vívást jól kezdtem, a záró asszók előtt 19/6-os mutatóval álltam, ám az utolsó négy csörtét elveszítettem, így 19/10-es mérleggel fejeztem be az első tusát. Az úszás jól ment, a 2:06,6-os idő a felkészülés jelenlegi fázisában megfelelő, feljöttem a 2. helyre. A lovaglásban egy verőhibát vétettem, őriztem a pozíciómat. A kombi során közepesen lőttem és futottam, két helyet visszaestem, öt másodperc hiányzott a dobogóhoz – közölte Demeter Bence.


Ismét tatai edzőtábor

  A Volán Fehérvár öttusázói a hagyományoknak megfelelően, Tatán gyakorolnak az esztendő végén. A felnőttek mellett Vitéz László középiskolás csoportja is az edzőtáborban készül, a klubunkat összesen 17 sportoló képviseli, a legfiatalabbak 14 évesek. Döntően a vívás és a futás szerepel a programban, a lovaglást itthon, a Börgöndi úton űzik pentatonistáink. Hétfőn délelőtt a Börgöndi úti telepen pattannak lóra, majd a Komárom-Esztergom megyei településre utaznak, pénteken kora délután térnek vissza Fejérbe, ahol ismét sort kerítenek a lovaglásra.
Tatán az úszással sincs gond, a három pályás, 25 méteres medence alkalmas a gyakorlásra, a vívóterem jól felszerelt, 22 pásttal rendelkezik, a lőteret pedig a fallabda pályán alakították ki, ez szintén alkalmas a tréningekre. A futást a két, 400 méteres atlétikai pályán bonyolítják, különösebb gond nélkül, bár az egyik pályán a borítás meglehetősen leharcolt állapotban van. A másikat most újították, az atléták ott gyakorolnak, annak az állapota kifogástalan. Amúgy a futásra ezen túlmenően is több helyszínen is sor kerülhet, mesés környezetben, az Öreg-tónál 7 km-es, a közeli Cseke-tónál pedig 2,1 km-es kört tehetnek öttusázóink.
Az edzőtáborozást követően Fehérváron készülnek versenyzőink, aztán nyolc volános a Párizsban, a francia nyílt bajnokságon is bizonyíthat, Demeter Bence, Demeter Gergely, Málits István, Harangozó Bence, Fröhlich Tamás, Slett Kinga, Szloboda Gréta és Varga Eszter rajthoz áll az erőpróbán. Tata1_1.jpg


Vörös Zsuzsanna általános alelnök

     Rendkívüli tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Öttusa Szövetség, amelyen új elnököt választottak, Bretz Gyula kapta a legtöbb szavazatot, ő váltotta a poszton Réczei Gézát. Klubunk szakosztály-igazgatója, Vörös Zsuzsa általános alelnök lett.

Réczei Géza három és fél esztendőn át volt a modern pentatlonisták első embere, 2013. február 8-a óta irányította a szövetséget. Megbízatása négy évre szólt. Réczei mellett Vidoven Árpád közigazgatási államtitkár is jelölt volt, de ő végül mégsem szállt harcba az elnöki székért, visszalépett a szavazás előtt. A voksoláson aztán Bretz Gyulának – aki versenyzőként, klubvezetőként és 1992-től nemzetközi szövetségi pozícióiban hatvan éve tevékenykedik a sportágban – 29, Réczei Gézának 

pedig 22 támogatója volt, így előbbi lett a befutó. Egy szavazat érvénytelen lett. 

A 76 éves Bretz Gyula, a nemzetközi szövetség pénzügyi bizottságának, illetve az úgynevezett Hall of Fame testületének jelenleg is tagja. A választás előtti beszédében azt mondta, azért fogadta el a felkérést, mert úgy érzi, pozitív irányba tudná vinni a szövetséget.v__r__s_zsuzsi.jpg

-       Egy elnöknek nem lehet az a feladata, hogy kimazsoláz bizonyos témákat, minden kérdéssel foglalkoznia kell. Ehhez a hatvanéves tapasztalatom elég lehet. Fontos, hogy az elnök miként irányít, milyen kapcsolatot tart a klubokkal, ugyanis ez nagy mértékben kihat a sportág eredményeire. Sportoló és klubcentrikus szövetséget szeretnék kialakítani. Továbbá rendkívül lényeges, hogy a nemzetközi szövetségben a mostaninál komolyabb – a magyar öttusasport eredményességének megfelelő szintű – képviselete legyen a hazai szövetségnek – közölte megválasztása után Bretz Gyula.  

A voksolást egyébként heves vita előzte meg, amiatt, hogy 13 új egyesület képviselője is megjelent a közgyűlésen, s őket a regnáló elnök, Réczei Géza felvette a tagok közé. Eszmecsere következett, végül az újonnan érkezők is szavazhattak. Az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok Marosi Ádám érzelmekkel teli beszédében teljes megújulásra szólította fel a sportágat, illetve a szövetséget.

- Ütött a magyar öttusasport órája – közölte, utalva arra, hogy az utóbbi időben nem voltak kiemelkedő eredmények, és Kovács Sarolta idei világbajnoki győzelme gyakorlatilag az utolsó órában jött. Arról is beszélt, hogy nem akadt olyan edző vagy szövetségi alkalmazott, aki szóvá tette volna, hogy a visszafogott olimpiai szereplés (Marosi 12., Demeter Bence, Kovács Sarolta 17., Földházi Zsófia 27.) nem csak a versenyzők hibája volt.

Az elnökválasztás után voksoltak az új elnökség tagjaira is. A Volán Fehérvár igazgatója, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Vörös Zsuzsanna általános alelnök lett.

– Mindenki szeretne fejlődni, mindenki szeretné, hogy ez a sportág a továbbiakban is érmeket hozna hazánknak. Ez az elnökség azért állt össze a nagy egyesületekkel karöltve, hogy 

a sikerekért dolgozzunk, ugyanakkor segítsük azoknak a kis kluboknak a munkáját, akik abban érdekeltek, hogy az utánpótlás-nevelés terén alapozzák meg az eredményes szereplést. Azok szerint, akik már régóta vesznek részt a közgyűléseken, a mostanihoz hasonló még nem volt. Bicskanyitogató módon ragaszkodott a régi elnök a pozíciójához. 13 új egyesületet vett fel a tagok közé, ami véleményem szerint nem felel meg az alapszabálynak – mondta Vörös Zsuzsanna, az új, általános alelnök, az utóbbi években is alelnökként tevékenykedett. 

Alelnök lett Andrási Péter és Szabó György is. Elnökségi tagként folytatja Simóka Beáta, Kállai Ákos, Demeter József, a Volán Fehérvár nemzeti edzője, korábbi, egyéni Európa bajnok, továbbá Tibolya Péter, Hanzély Ákos, Takács Péter és Székesfehérvár sportot is felügyelő alpolgármestere, Mészáros Attila. A szövetségi kapitány, Pálvölgyi Miklós megbízatása 2017. január 31-én jár le, s a 72 éves szakvezető – akinek beszámolóját korábban nem fogadta el a Magyar Olimpiai Bizottság – nem kívánja tovább folytatni a munkát. A kapitányi posztra később ír ki pályázatot az új elnökség.


Rendhagyó testnevelés óra
Rendhagyó testnevelés órán vettek részt a Vörösmarty Mihály Általános Iskola 6.A osztályos tanulói, a nebulók klubunk kiválóságával, Kovács Saroltával úszhattak a székesfehérvári Csitáry G. Emil Uszodában. A Küzdj meg a bajnokkal! Alapítvány ­ - a szervezet kiváló kapcsolatot ápol a Magyar Olimpiai Bizottsággal, a Magyar Szabadidősport Szövetséggel, az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóságával - hívta életre a „Küzdj meg a bajnokkal!” elnevezésű, sportos programot. Az eseménysorozat keretében az iskolások olimpikonokkal, világbajnokokkal, élsportolókkal mozoghatnak együtt. ­ Az elsődleges szempont, hogy olyan pozitív impulzusok érjék a gyerekeket, melyek a sportos, egészségtudatos és környezettudatos életmódra készítik fel és nevelik őket. „A program bevált, az utóbbi időben 12 helyszínnel bővült a sorozat, amely a mindennapos testnevelésre épül” - mondta Süli András, a fő szervező. A Vörösmarty iskola diákjainak Kovács Sarolta tartott bemelegítést a medence partján, majd a vízben vívott sorversenybe is beszállt. A Volán Fehérvár kiváló pentatlonistája néhány évvel ezelőtt sikerrel zárta az öttusaedzői tanfolyamot is.
- Talán mondanom sem kell, nagyon szeretek gyerekekkel foglalkozni. Nem áll távol tőlem, hogy tanító néni legyek, vagy 10 éves kor alatti kicsikkel foglalkozzam. Mindig új energiákat kapok, feltöltődöm egy ilyen foglalkozás után. Fontos, hogy figyeljenek a gyerekek az egészségükre és a környezetükre. Az utóbbi pár évben, főleg a párom, Demeter Bence hatására egyre jobban odafigyelek a szelektív hulladékgyűjtésre és az egészséges táplálkozásra - közölte világbajnokunk. saci_uszoda.jpg


[3/93]
  

 

 

Bejelentkezés
LOGIN   
JELSZÓ      
     Regisztráció
     Elfelejtette jelszavát?

GALÉRIA

gal__ria.jpg

Versenyerdmények

MK 3. forduló: kéttusa
                      háromtusa

Világ Kupa 4. forduló

U19 OB - Mizsér Jenő emlékverseny

Világ Kupa 3. forduló

ESEMÉNYNAPTÁR
NYÁRI TÁBOR

t__bor.jpg

SPORT KELLÉKEK

 
     LÖVÉSZET:

•  Feinwerkbau
  Walther


     VÍVÁS:
 

 Vivas.lap
  PBT
  Allstar
  Uhlmann
  Használt cuccok

 
     ÚSZÁS:
 

  Uszas.lap
  Arena
  Speedo
  Turbo
  ProAthlon
  Swim-Shop

 
     LOVAGLÁS:
 

  Lovas.lap
  Tattini
  Lovas Világ Kft.
  Nagy Lovas Kft
  Paint Horse Webáruház

 
     FUTÁS:
 
  Futas.lap
•  Adidas áruház
•  Nike
  Fila
  Saucony
  Polar
  Futócipő kavalkád

 


Letöltés

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Copyright by ALBA VOLÁN SC ÖTTUSA