KNYKK

Képtalálat a következőre: „knykk”

C-MED

NEOSOFT

MÖSZ

mosz.jpg

UIPM


KÜLFÖLDI SZÖVETSÉGEK

- Bulgarian
- Czech Republic
- Denmark
- United Kingdom
- Germany
- Hungary
- Italy
- Japan
- Ireland

- Poland
- Portugal
- Suisse
- Slovakia
- Sweden
- Turkey
- Ukraine
- United States

LINKEK

 Ön a(z) 1278103. látogatónk.Fogadás a városházán
Székesfehérvár megyei jogú város polgármestere, dr. Cser-Palkovics András és a sportot is felügyelő alpolgármester, egyben a Magyar Öttusa Szövetség elnökségi tagja, Mészáros Attila köszöntötte a városháza kis tanácstermében a Volán Fehérvár két olimpikonját, Kovács Saroltát és Demeter Bencét.
A két pentatlonista kiválóan szerepelt a Kecskeméten rendezett Világkupa-viadalon, Saci egyéniben bronzérmes lett, Bence ezüstérmes, a záró napon rendezett mix váltóban pedig remek versenyzéssel győzedelmeskedtek. Bence előzőleg, a Los Angelesben rendezett VK-fordulón az első helyen végzett, tehát az idei tavaszon kiválóan teljesít, de nem lehet panasz Kovács teljesítményére sem. A városházi köszöntésen a Volán Fehérvár öttusa szakosztályának képviseletében a sportolók mellett jelen volt Tóth István klubelnök, Sárvári László ügyvezető elnök, Vörös Zsuzsanna szakosztály-igazgató, Korponai István szakmai vezető, valamint Szloboda József utánpótlás szövetségi kapitány, aki a fehérvári öttusázók fizikai felkészítéséért is felelős. Kovács és Demeter elmondta, komoly feladataik vannak az idei szezon következő, nemzetközi erőpróbáin, valamint titkon már a 2020-as, ötkarikás játékokra ügyelnek, amelyen természetesen szeretnének részt venni és sikerrel szerepelni.
Az eseményen klubunk vezetői beszámoltak a legközelebb, fehérvári világverseny, az augusztus 7-től 14-ig megrendezésre kerülő junior-vb előkészületeiről. A rangos utánpótlás viadalra 150 versenyzőt várnak a szervezők.

Horog László


Köszöntötték a versenyzőket
Az Alba Volán SC elnöksége köszöntötte a kecskeméti Világkupán nagyszerűen szerepelt versenyzőit, Kovács Saroltát és Demeter Bencét. Egyéniben és váltóban is dobogóra léptek mindketten.

Az elnökségi ülés első napirendi pontjaként Vörös Zsuzsanna szakosztály igazgató számolt be röviden az eseményről, s kiemelte, hogy heten képviselték a szakosztályt az Alföldön, ennyi versenyzőnk korábban nem szerepelt Világkupán, ami feltétlenül biztató a jövőre nézve. A VK-viadalok történetében még nem volt rá példa, hogy egy szakosztály versenyzői egyszerre szerezzenek érmet férfi, női és váltó kategóriában. Az elnökség is nagy örömmel gratulált a rendkívül sikeres szerepléshez Kovács Saroltának és Demeter Bencének, virágcsokorral köszöntötték a modern pentatlonistákat.

- Kovács Saci nagyon jó formában utazott a versenyre, mellette Veszprémi Fruzsina és Varga Eszter bizonyíthatott. Utóbbi kettő izgult a hazai seregszemlét megelőzően, bár a fizikai számokban jól szerepeltek, vívásban elmaradtak a várakozástól, nem tudtak döntőbe kerülni. Varga most érettségizik. Már indult idén felnőtt VK-n az Egyesült Államokban, Los Angelesben, a közeljövőben a junior Eb-n és vb-n feltétlenül számít rá a szövetségi kapitány. A fiúknál Demeter Bence remekelt, egy másodperc választotta el az aranyéremtől. nagy önbizalommal versenyzett, remélem, magabiztossága megmarad a szezon további részében is – jegyezte meg Vörös Zsuzsanna.

Sportolóink elmondták, elégedettek az eredménnyel, de hozzátették, maradt még bennük tartalék, egy-két apró hibát elkövettek. Tóth István társelnök gratulált az elért eredményekhez, a sikereket sportolóink céltudatos, kemény munkával megalapozták.


„5tusa 5letek” Rajzpályázat általános iskolásoknak!

A Magyar Öttusa Szövetség rajzpályázatot hirdet általános iskolásoknak.

Készíts rajzot az öttusáról!

A sportággal, a versenyekkel, vagy példaképekkel kapcsolatos élményeidet rajz formájában készítsd el!

Adj címet a művednek!

Részletes pályázati kiírás

Pályázati adatlap 2017

A kép a 2014-es pályázat 1. helyezettjének a munkája, alsós kategóriában


Csak ők szereztek érmet
Kovácsa Sarolta egyéniben bronzot, másnap Demeter Bence ezüstöt nyert a kecskeméti Világkupán. Miután az érmek minőségét tekintve, egyre fényesedő ütemben haladtak, tulajdonképpen logikusnak tűnt, hogy a zárónapon, a mix váltóban a legszebben csillogó medál kerül a nyakukba. A magyar küldöttségből csak a Volán Fehérvár két kiválósága szerzett érmet.

Klubunk két fiatalja – akik nem csak a váltóban, a hétköznapokon is párt alkotnak - két esztendeje indult utoljára közösen a mix váltóban, Moszkvában. Akkor bronzérmet szereztek a Kreml Kupán. Ezúttal aranyat, egy jóval rangosabb viadalon.
- Nagyon jó csapatot alkotunk, ismerjük egymás gyengeségeit, tudjuk segíteni és húzni egymást. Bencének nehezebb volt a váltóban helyt állnia, hiszen a férfiak egyéni versenyét követően, másnap bonyolították a mix váltót, így nem volt pihenőnapja. Nagyon kemény feladat egymás után két napot végigcsinálni, maximális terheléssel, főleg úgy, hogy az egyéniben kihajtotta magát. Ebből is jól látszik, milyen remek versenyző. Minden jel arra mutat, nagyon jó formában vagyunk, ez már látszott az egyéni küzdelmek során is. Vívásban már lehetett látni, hogy később sem lesz gond, a páston mindketten elkaptuk a fonalat. A rengeteg edzés meghozta az eredményt, a felkészülést is erre a számra próbáltuk építeni. Nagyon örülök a váltóban aratott győzelemnek, az érmek okozta öröm ellenére mindkettőjükben maradt némi hiányérzet. Jó úton járunk, de nyilvánvaló, de az igazságot megvallva, elfáradtam, a lövészetben is rontottam és a futásban sem tudtam kihozni magamból azt, amit tudok. Pályafutásom során Világkupa-viadalon még nem szereztem érmet, most pedig rögtön kettőt is, ez mindenképpen örömteli. Szerintem nincs olyan versenyző a mezőnyben, akinek annyi negyedik, ötödik és hatodik helyezése van a VK-versenyeken, mint nekem. Bencével a váltót kimondottan jól felépítettük, úgy is álltunk oda a rajthoz, hogy feltétlenül aranyérmet szeretnénk nyerni – mondta Kovács Sarolta.
Társa, Demeter Bence az egyéniben mindössze két méterrel maradt el a győztes, francia Pradestől, a váltóban vigasztalódott az arannyal.
-Már a verseny előtt reméltük, hogy együtt fogunk váltózni, az természetesen külön öröm, hogy hazai közönség előtt versenyezhettünk együtt. Maximálisan elégedett vagyok a váltó-eredménnyel és az egyéni ezüsttel is. Teljesen kihajtottam magam, nagyon fájt már a vége mindkét versenynapon. Kicsit sajnálom, hogy nem sikerül megszerezni az első helyet egyéniben, mert nagyon közel, egy másodpercre voltam a győztestől. Végig jól éreztem magam, mindössze a lovaglással nem vagyok teljesen elégedett, a vegyes váltóban és az egyéni során is hibáztam, mindkétszer két verőhibát vétettem. Ebben én is ludas vagyok, nem csak négylábú társam. De ezek a hibák benne vannak a versenyzésben. A mix amúgy kimondottan színvonalas küzdelmet hozott, az első két VK-hoz képest kimondottan erős mezőny gyűlt össze, akkor nyolc csapat vágott neki, most tizenkettő. Most egyéniben is nagyobb volt az érdeklődés, többen gondolták úgy, hogy rajthoz állnak. Sacival utoljára két éve szerepeltem váltóban, meghívásos viadalon, az orosz fővárosban. Kétszer álltunk rajthoz a Kreml Kupán, előbb a 6., utóbb a 3. helyen zártunk. Világversenyen hat éve, 2011-ben, Buenos Airesben álltunk rajthoz együtt, sikerült megnyernünk a junior világbajnokságot. Hogy legközelebb mikor indulunk ismét közösen mixben, nem tudom.
Azt viszont mindketten tudják: május végén, a lengyelországi Drzonkówben, a következő Világkupán nem állnak rajthoz, ugyanis a korábbi seregszemléken annyi pontot gyűjtöttek, hogy már nem kell viaskodniuk a VK-döntőbe kerülésért. Az eddigi eredményeknek hála, biztosan ott lesznek a legjobbak mezőnyében, június végén, a litvániai Druskininkaiban. Előzőleg, Drzonkówban a tervek szerint Demeter Gergely, Harangozó Bence, a hölgyek mezőnyében pedig Varga Eszter képviseli a Volán Fehérvárt.


Aranyérem a vegyes váltóban
Miután az előző napok során Kovács Sarolta bronzot, Demeter Bence ezüstöt nyert egyéniben Kecskeméten, a VK-viadalon, tulajdonképpen logikus volt, hogy a zárónapon összejön az arany a vegyes váltók küzdelmében. A magyar színeket a Volán Fehérvár két kitűnősége képviselte. Aznap a legfényesebb medál került a nyakukba.

A záró számra a Kovács Sarolta, Demeter Bence párost nevezték a kapitányok, a döntés kiválónak bizonyult. Az, hogy Saci az egyéni versenyben bronzérmet, Bence pedig előzőleg ezüstöt szerzett, előrevetítette, hogy remek formában levő váltó képviseli hazánkat az alföldi seregszemlén. A vegyes váltó végül megnyerte a Világkupát, ezzel a legfényesebb medálból is szerzett a magyar küldöttség. Tizennégy páros vett részt a hétfői versenyen, a mieink hatodik helyen zárták az első tusát, az úszást, a medencében 2×100 métert kellett teljesítenie a versenyzőknek. Vívásban kiválóan szerepelt a magyar váltó, a páston nem volt jobb a Kovács, Demeter duónál. A lovas pályán a három akadályverés, valamint az időtúllépés miatt levontak ugyan a mieinktől, de még így is az élről vághattak neki a záró tusának, a kombinált számnak. Kovács Sarolta és Demeter Bence kiegyensúlyozott versenyzéssel rajt-cél győzelmet aratott, hiszen az első helyről rajtolt és meg is tartotta a legelőkelőbb pozíciót, első helyen ért célba. Mindez azt jelentette, hogy Kecskeméten is felcsendülhetett a magyar himnusz.

- Nagyszerű eredménnyel zárult számunkra a hazai viadal. Saci és Bence remek összhangban versenyzett a váltóban ugyanúgy, ahogy az egyéni versenyeken, látszott, hogy mindketten jó formában vannak. A vívás kiválóan sikerült számukra és az uszodában is jól teljesítettek. A lovas pályán becsúszott egy két hiba, mert Bence lova kicsit lógatta a lábát és vert akadályokat, de összességében ez is belefért. A kombinált számban Saci első lövészete nem volt tökéletes, ám utána minden rendben ment, visszaszerezte az első helyet, amit Bence magabiztosan tartott meg. A mai öttusában a vívás és a kombi az, amivel be lehet jutni a döntőbe és versenyeket eldönteni. Ez a két szám kimondottan jól sikerült a mieinknek, de a többi számban is magabiztosak voltak. Büszkék lehetünk a teljesítményükre, összességében is elégedetten szemlélhetjük a magyar versenyzők teljesítményét. Az idősebbek, a rutinosak jól szerepeltek, a fiatalok pedig megvillantak, s ami szintén fontos, rengeteg tapasztalatot gyűjtöttek. Az ilyen erős mezőnyben szerzett rutin rengeteget számít majd a pályafutásuk szempontjából, biztos vagyok abban, hogy helyes úton járnak, járunk – mondta Martinek János, a férfiak szövetségi kapitánya.

- Először is szeretném kiemelni a hazai Világkupa-verseny szervezését, tökéletes erőpróbát sikerült nagyon magas színvonalon lebonyolítani. Két VK-n jártam külföldön az idei szezonban, a kecskeméti rendezés minden várakozást felülmúlt. Olyan volt a színvonal, mint egy világbajnokságon. Szakmailag egyértelműen ki kell emelnem Kovács Sacit, aki idehaza és nemzetközi szinten is az élmezőnyhöz tartozik, ezúttal is kiváló teljesítményt nyújtott. Megérdemelten, meggyőzően szerzett két érmet, egy bronzot egyéniben, a váltóban pedig aranyat. Alekszejev Tamarát is ki kell emelnem, ismét bekerült a legjobb tízbe, s ha lovaglásban egy kicsit szerencsésebb, jóval előrébb is végezhetett volna. Rengeteg munka vár még ránk. Sőt, most kell csak igazán elkezdenünk dolgozni, hiszen komoly versenyek következnek. Földházi Zsófiával, Boros Alexandrával és Simon Saroltával kiegészülve még erősebbek leszünk a folytatásban – közölte Kállai Ákos, a női válogatott szövetségi kapitánya.

A VK-sorozat februárban kezdődött – Demeter Bence nagyszerű győzelmével – a kaliforniai Los Angelesben, az Egyesült Államokban jól szerepelt az ötödikként végző Kasza Róbert is. Márciusban, Kairóban viaskodott a nemzetközi élmezőny, az egyiptomi versenyen Kovács Sarolta lett ötödik, a Fröchlich Tamás, Alekszejev Tamara kettős pedig bronzérmet nyert vegyes váltóban.

A kecskeméti fordulót követően a sorozat negyedik viadalát a lengyelországi Drzonkówban rendezik május utolsó hétvégéjén, míg a VK-döntőt június végén, a litvániai Druskininkaiban. Az Európa bajnokságra július közepén Minszkben kerül sor, az év fő versenyére, a világbajnokságra pedig augusztus végén Kairóban. A mezőny tehát visszatér Észak-Afrikába.


Egy másodpercre az aranytól
Klubunk kiválósága, Demeter Bence Kecskeméten is remekelt, ezúttal ezüstérmet akasztottak a nyakába. Olimpikonunk megnyerte az idei első vk-fordulót, Los Angelesben, az Alföldön pedig a dobogó második fokára állhatott fel.

A fiatal magyar öttusázó már a medencében jelezte, remek formában van és komoly célokkal vágott a döntőnek. Időeredménye 2:05.23 lett, amivel a középmezőny elején zárt, 300 pont járt érte, ami kifejezetten bíztató kezdésnek bizonyult. Vívásban is nagyszerűen teljesített, 24 győzelmet aratott és csupán 11 vereséget szenvedett, 244 pont járt érte. Fontos volt, hogy a vívásban nyújtott teljesítményének köszönhetően két szám után a második helyről várhatta a folytatást.

A két tusa után vezető Zvedeniuk pont nélkül zárta a harmadik kihívást, így Bencének néhány hiba is belefért a lovaspályán. Végül tizenhét pontot veszített, ellenben gyűjtött 283-at, amivel az élre állt, három szám után. A záró tusának Demeter vághatott az élről, de komoly izgalmakat ígért a kombi, ugyanis a másodikként induló, egyiptomi Eslam Hamad mindössze egy másodperc, az olimpiai aranyérmes orosz Aleksandr Lesun kettő, míg a szintén nagy esélyesként számon tartott francia Valentin Prades öt másodperc hátránnyal vágott neki a lövészetekkel megszakított 3200 méteres futásnak. Az erőviszonynak és a roppant kis különbségeknek megfelelően akadt is izgalom, a francia öttusázó ért elsőként célba, a nagyot hajrázó Demeter Bence végig ott loholt a nyomában, egy másodperccel maradt le mögötte.

- Örülök az ezüstnek, nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel, bár voltak apróbb hibák. Az utolsó két asszót például jó lett volna megnyerni, meg sajnálom a levert utolsó akadályt, ami az én hibám volt, továbbá lövészetben is akadt egy-két bosszantó hiba, de ebben az összetett sportágban szinte lehetetlen tökéletes versenyt teljesíteni. Ráadásul a múlt héten volt egy kisebb betegségem, ez a futásomon érződött, a harmadik körben hiányzott az erőnlét. Azonban a végére megint sikerült összeszednem az erőmet, de most nem volt akkora a hajrám, mint Los Angelesben, ahol sikerült megnyernem a viadalt – mondta Demeter Bence.

Martinek János szövetségi kapitány közölte, hogy csak az utolsó Világkupa-verseny után hirdet keretet az idei Európa-bajnokságra és a világbajnokságra, de abban már most biztos, hogy Demeter Bencének és az ezúttal tizenötödik helyen végző Kasza Róbertnek ott a helye a csapatban.

- Marosi felépülésének időtartama erősen kérdéses, de az biztos, hogy a következő VK-viadalon, Drzonkówban sem tud indulni. A június közepén esedékes országos bajnokság után alakulnak ki véglegesen a csapatok, amelyekben mindenképpen számítok a fiatalokra, ahogy eddig is – jegyzete meg a szövetségi kapitány.

Eredmények:
1. Valentin Prades (francia) 1464
2. Demeter Bence 1463 (úszás: 2:05.23/300, vívás: 24 győzelem/11 vereség/244 pont, 283 pont, lövészet-futás: 11:04 perc/636 pont)
3. Pavlo Timoschenko (ukrán) 1461
15. Kasza Róbert 1418 (2:02.18/306, 14/21/189, 300, 11:17/623)
28. Demeter Gergely 1377 (2.05.82/299, 14/21/184, 299, 11:45/595)
33. Horváth Norbert 1339 (2:01.89/307, 12/23/175, 273, 11:56/584)
34. Harangozó Bence 1253 (2:06.75/297, 11/24/160, 202, 11:46/594)


Kovács Sarolta dobogós az Alföldön
Klubunk kiválósága, a kétszeres olimpikon, egyéni világbajnok, 26 esztendős Kovács Sarolta meggyőző teljesítménnyel a dobogó legalsó sokára állhatott a kecskeméti Világkupa-versenyen a női döntőt követően.

A finálé másik két, magyar résztvevője, Alekszejev Tamara és Zs. Tóth Anna a kilencedik, illetve a 31. helyen végzett. A tavaly egyéniben és csapatban is világbajnok Kovács második volt úszásban, majd a vívás során is hasonlóan eredményesen szerepelt, így két szám után átvette a vezetést a 36 főt számláló mezőnyben. Lovaglásban nem hibázott, akadályt nem vert négylábú társával, mindössze minimális időtúllépésért vontak le tőle két pontot az eredeti háromszázból, ezzel biztosan őrizte első helyét a kombit megelőzően. A lövészetekkel megszakított futásnak az orosz Gulnaz Gubaidulina előtt 33 másodperccel vághatott, de Saci nem lőtt tökéletesen, így riválisa utolérte őt, valamint mindkettejüket megelőzte az ötödikként – Kovács után 43 másodperccel – induló futógép, az elnyűhetetlen Laura Asadauskaite, a litvánok londoni olimpiai bajnoka.

- Ez az első érmem Világkupa-versenyen, örülök, hogy végre sikerült. Európa-bajnokságon és világbajnokságon már szereztem medáliákat, de VK-n még nem. Szerintem nincs még egy olyan ember, akinek annyi negyedik-ötödik helye lenne, mint nekem. Asadauskaitét nem lehetett feltartóztatni, de egy jó lövészettel az ezüstérem meg lehetett volna – mondta Kovács Sarolta a viadalt követően.

Két szám után Kovács Saci mögött még második volt klubunk korábbi versenyzője, Alekszejev Tamara, ő azonban a lovaspályán az egyik akadály vétele után a lendülettől leesett lováról, ami komoly pontveszteséget eredményezett, nagyban befolyásolta későbbi helyezését. A kombinált számot a 11. helyen kezdte meg, két pozíciót sikerült javítania.
A 19 éves Zs. Tóth Anna végig a mezőny második felében állt és ott is fejezte be a versenyt.

Kállai Ákos, a női válogatott szövetségi kapitánya az idei harmadik VK után érthetően dicsérte Kovácsot Saci és Alekszejev teljesítményét.

- Érthetően elégedett vagyok a Kecskeméten nyújtott produkciókkal. Csak a negyedik verseny után hirdetek Eb-, illetve vb-csapatot, Kovács és Alekszejev helye már biztos. A nagyon jó formában lévő Kovács Sarolta idei, magabiztos versenyzését élvezet nézni, Alekszejev Tamarának pedig a hozzáállása, felfogása remek, ráadásul a vívóteljesítménye is stabilizálódott. Földházi Zsófiáról lábsérülése olyannyira nem gyógyul, nem tudom, egyáltalán mikor állhat rajthoz versenyen legközelebb.
Eredmények:
1. Laura Asadauskaite (litván) 1377 pont
2. Gulnaz Gubaidulina (orosz) 1369
3. Kovács Sarolta 1353 (úszás: 2:10.56 perc/289 pont, vívás: 24 győzelem/10 vereség/245 pont, lovaglás: 298, futás-lövészet: 12:59.91 perc/521 pont
9. Alekszejev Tamara 1320 (2:19.50/271, 22/12/234, 273, 12:38.52/542
31. Zs. Tóth Anna 1221 (2:18.90/273, 12/22/172, 279, 13:23/497)


Három volános a férfi döntőben
A Kecskeméten zajló, nagyszabású, öttusa Világkupa-viadal második napján a férfiak selejtezőjét bonyolították. A szervezők három csoportba osztották a hetvenkét indulót. A magyar színeket tizenkét öttusázó képviselte. Klubunkat Demeter Bence, Demeter Gergely, Harangozó Bence, Málits István, Föhlich Tamás, hazánk többi egyesületéből pedig Kasza Róbert, Kardos Bence, Bruckmann Gergő, Bereczki Richárd, Regős Gergely és Tomaschof Soma, Horváth Norbert állt rajthoz. A fináléba a Volán Fehérvárból a Demeter fivérek mellett Harangozó Bence került be.

Részletek...

Kovács Sarolta magabiztosan finalista
A Volán Fehérvár egyéni világbajnoka, Kovács Sarolta magabiztosan jutott döntőbe a kecskeméti VK-viadalon, könnyedén abszolválta a hölgyek selejtezőjét. Az alföldi viadal első versenynapján, a kvalifikáció során az alföldi szervezők két részre osztották az öttusázókat, honfitársaink közül hatan kerültek az A- és ugyanennyien a B-csoportba. Zs. Tóth Anna, Réti Kamilla, Ormándi Rebeka, Varga Eszter, Palkovics Karolina, Veszprémi Fruzsina startolt az A-ban, míg Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara, Simon Sarolta, Réti Anna, Józan Beáta és Barta Luca a B-ben volt érdekelt.
Vívásban Alekszejev Tamara 25 győzelmet aratott és mindössze 8 vereséget könyvelhetett el, ami azt jelentette, hogy ezt a számot ő nyerte csoportjában és 264 pontot kapott érte. Kovács Sarolta is kiválóan kezdett, hiszen az ő neve mellett 23/10-es mutató szerepelt, ami a harmadik helyet jelentette, valamint kezdésként 250 pontot. Ugyanebben a csoportban Simon Sarolta 10. (18/15, 215 pont), Réti Anna 17. (16/17, 201 pont), Józan Beáta 21. (15/18, 194 pont), míg Barta Luca 29. (12/21) lett. Az A-csoportban Zs. Tóth Anna szerepelt a legjobban, 9. lett, 19 győzelemmel és 14 vereséggel, 222 ponttal. Itt Réti Kamilla a 13. (17/16, 208 pont), Ormándi Rebeka a 14. (17/16, 208 pont), Varga Eszter a 23. (14/19, 187 pont), Palkovics Karolina a 31. (11/22, 166 pont), míg Veszprémi Fruzsina a 34. (7/26, 138 pont) pozícióban zárta ezt a tusát.


Részletek...

Ismét Világkupa-viadal Kecskeméten
Immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre május 4-től 8-ig az Öttusa Világkupa Kecskeméten. A verseny rendezői sajtótájékoztatón számoltak be a közelgő esemény részleteiről.

Kármán Sándor versenyigazgató elmondta, ezúttal 27 ország közel 150 – egészen pontosan 148 versenyzője - nevezett. Kicsit kevesebben indulnak, mint előző évben, tavaly 185-en álltak rajthoz. De ez természetes, hiszen tavaly olimpiai esztendő volt. A mezőny ettől még rendkívül erős, az előzetes nevezés alapján a férfiak mezőnyében szerepel a cseh David Svoboda, 2012, valamint az orosz Alekszandr Lesun, 2016 olimpiai bajnoka, míg a nőknél a litván Laura Asadauskaite, 2012 ötkarikás aranyérmese is rajthoz áll.

Részletek...

Nagyon örül az ezüstnek
A Trion sportolója, Barta Luca mögött, legjobb fehérváriként a második helyen zárta a Diapolo Junior Öttusa Országos Bajnokságot a Volán Fehérvár modern pentatlonistája, Varga Eszter. Klubunk 18 esztendős tehetsége az egyéniben szerzett, bravúros ezüst mellett Veszprémi Fruzsinával és Kovács Eszterrel megnyerte a csapatversenyt is a fővárosi viadalon.

- Természetesen elégedett vagyok a helyezéssel, nagyon boldog voltam, hogy két év után sikerült ismét dobogóra lépnem egyéniben. Voltak közepes számaim, ilyen volt például a lovaglás, valamint a mezőnyhöz képest a lövészetem is közepesnek számított. Azonban én kimondottan jónak értékelem, látható a fejlődés, egyre jobban célzok a kombi során. Úszásban, pár tizedes differenciával egyéni legjobb eredményemet értem el, a vívásom és a futásom pedig kifejezetten jó volt. Mivel a junior bajnokság mindig kiemelt verseny, ugyanis a korosztályos Eb-re és vb-re válogat, tisztában voltam vele: jól kell szerepelnem, ha ott akarok lenni az idei világversenyeken. Azonban a verseny közben ezzel nem foglalkoztam, próbáltam csak magamra koncentrálni, kizárni a külvilágot, ami sikerült is.
Varga Eszter idén már felnőtt Világkupa-versenyeken is indulhatott, az idénynyitón, Budapesten, valamint nem sokkal később, Los Angelesben is bizonyíthatott.
- Ezek a seregszemlék feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy tapasztalatokat szerezzek. Az utánpótlás élére kinevezett szövetségi kapitány, Kállai Ákos még nem hirdetett keretet a korosztályos világversenyekre, minden bizonnyal megvárja a május elején, Kecskeméten sorra kerülő felnőtt Világkupát. Az Alföldön is rajthoz állok, ez lesz a harmadik VK-viadalom. Bízom abban, hogy sikerül bejutnom a döntőbe. Komoly céljaim vannak az idei esztendő kapcsán. A középiskolában érettségizem, a sportban szintén jelentős kihívások várnak rám. Természetesen szeretnék a nyári, székesfehérvári, junior világbajnokságon, augusztus elején, hazai pályán szerepelni, valamint nagy öröm lenne előzőleg rajthoz állni május végén a lengyelországi Világkupa-erőpróbán, Drzonkówban – mondta egyesületünk tehetsége.


Remek versenyzéssel nyert lány csapatunk
A Trion SC sportolója, Barta Luca nyerte a Diapolo Junior Országos Bajnokság második napján megrendezett női versenyt, mely egyben Gérecz Attilára emlékverseny is volt. A bajnokság lányoknál is válogató volt a junior Európa-bajnokságra és a világbajnokságra, valamint válogató az Ifi „A” Európa-bajnokságra és világbajnokságra. A csütörtöki férfi versenyhez hasonlóan a vívást és az úszást a Gerevich Aladár Sportcsarnok vívó termében és uszodájában, a lovaglást a BHSE lovardájában, míg a kombinált számot a BHSE sporttelepén rendezte meg a Magyar Öttusa Szövetség.

Barta Luca nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott és ennek köszönheti a bajnoki címet. Lovaglásban harmadik lett (300 pont), az úszást a nyolcadik helyen zárta (2:15,15; 280 pont), vívásban hatodik lett, 17 győzelemmel és 10 vereséggel (234 pont), míg a záró tusában 13:11,02-es időeredmény szerepelt a neve mellett (5. hely, 509 pont). Ezzel a teljesítménnyel és a megszerzett 1323 ponttal megnyerte a versenyt. A dobogó második fokára a Volán Fehérvár versenyzője, Varga Eszter állhatott fel, aki lovaglásban 12. lett (286 pont), úszásban hetedik helyen végzett (2:13, 83, 283 pont), vívásban a nagyon előkelő harmadik helyen zárt (19/8, 250 pont), a kombinált számban pedig hetedik lett (13:21,77, 499 pont). Az ezüstéremhez 1318 pontra volt szüksége. A bronzérmet Simon Sarolta nyakába akasztották. A Csepel SC öttusázója tizenharmadik lett lovaglásban (286 pont), a tizennegyedik időt úszta (2:24,63, 261 pont), tizedik lett vívásban (15/12, 218 pont) és a záró számban remekül szerepelt, hiszen a kombinált számot megnyerte (12:44,05, 536 pont). Simon Sarolta végül 1301 pontot gyűjtött és lett végül bronzérmes a versenyen.

Versenyzőink egyéni eredményei: 2. Varga Eszter (1318), 7. Veszprémi Fruzsina (1278), 12. Kovács Eszter (1254), 16. Veszprémi Korinna (1197), Koleszár Zsófia (1190), 22. Szloboda Gréta (875), 25. Budahegyi Anna (818).

A csapatversenyt a Volán Fehérvár 1 nyerte (Varga Eszter, Veszprémi Fruzsina, Kovács Eszter, 3850 pont), megelőzve a második AÖSE SE 1-es csapatát (Strobl Anita, Palkovics Karolina, Ormándi Rebeka, 3835 pont), valamint a harmadik Volán Fehérvár 2 együttesét (Veszprémi Korinna, Koleszár Zsófia, Szloboda Gréta, 3262 pont). A további sorrend: 4. BHSE (3094), 5. AÖSE 2 (3088), 6. KSI (2565). Részletes eredmények: itt


Farkas Martin negyedik lett
A fővárosban rendezték a Diapolo Junior Országos Bajnokságot, az első napon bonyolították le a férfiak viadalát, amely emlékverseny volt, az 1956-os forradalom során hősi halált halt fiatal költő, Gérecz Attila előtt tisztelegtek a szervezők és a versenyzők. Az erőpróbán 38-an indultak, a seregszemle válogató volt az idei, junior Európa-bajnokságra és a világbajnokságra, valamint válogató az ifi A Európa-bajnokságra és világbajnokságra is.A vívást és az úszást a Gerevich Aladár Sportcsarnok vívó termében és uszodájában, a lovaglást a BHSE lovardájában, míg a kombinált számot a BHSE sporttelepén bonyolította a Magyar Öttusa Szövetség.
A versenyt a BHSE versenyzője, Szép Balázs nyerte, 1455 pontot gyűjtött, mögötte a KSI SE két sportolója, Regős Gergely (1446) és Bereczki Richárd (1440) léphetett dobogóra. Utóbbitól mindössze öt ponttal lemaradva következett klubunk fiatalja, Farkas Martin.
A Volán Fehérvár sportolói ezúttal is megtették a magukét. Csapatban negyedik helyen zártunk, könnyedén szerezhettünk volna érmet, azonban a lovaglás során Bernáth Bálintot kizárták, ugyanis késve érkezett a pályára bemelegítésről. A vélemények megoszlanak, ki hibázott, ám az tény, sportolónk nem kapott pontokat ezen tusában, ami nem csak az ő egyéni teljesítményét befolyásolta nagyban, hanem a csapatét is. A volánosok eredményei. 4. Farkas Martin (1435 pont), 9. Salga Gergő (1386), 13. Katona Bálint (1334), 14. Tamás József (1316), 21. Bernáth Bálint (1097), 31. Vizy Antal (915), 32. Katona Bence (898), 33. Rácz Marcell (882), 34. Budahegyi Bence (857).
Csapat: 1. KSI 1 (4284), 2. BHSE 1 (4243), 3. Csepel SC (4116), 4. Volán Fehérvár 1 (Farkas Martin, Salga Gergő, Bernáth Bálint (3918), 6. Volán Fehérvár 2 (Katona Bálint, Tamás József, Budahegyi Bence (3507). Részletes eredmények: itt


Elismerték vezetőink munkáját
A Fehérvár AV19 a jövőben önálló egyesületként folytatja, a hokisok kiváltak az anyaegyesület, az Alba Volán SC kötelékéből. Az idei tavaszon tehát lezárult a fehérvári jégkorong negyvenéves korszaka A kilépés kapcsán Tóth Istvánt, az Alba Volán SC tiszteletbeli elnökét és Sárvári Lászlót a város első embere, Cser-Palkovics András Polgármesteri Elismerő Emlékéremmel jutalmazta a városháza kis tanácstermében.
- A mai ünnepséggel Székesfehérvár közössége nevében szeretnénk köszönetet mondani, a település sportéletében végzett sokéves munkát és erőfeszítést szeretnénk megköszönni Sárvári Lászlónak és Tóth Istvánnak. Jelen esetben a kiválás okán a jégkorongsportot kiemelve, de ideértve természetesen az öttusát is. A városi, és nyugodtan mondhatjuk, hogy a magyar jégkorongért végzett munkát köszönjük meg Székesfehérvár közössége és a magunk nevében is. Az elmúlt évtizedekben rengeteg munkát, energiát és erőfeszítését tettek azért, hogy az öttusa- és a jégkorongsportág egyaránt töretlenül fejlődhessen - fogalmazott Cser-Palkovics András a négy alpolgármestere, Brájer Éva, Égi Tamás, Mészáros Attila és Róth Péter társaságában. Majd átadta az elismeréseket.

Részletek...

Eltemették Komlódy Zsoltot
A Palotai úton található Hosszú temetőben több százan, családtagok, sporttársak, edzőkollégák, tanítványok, barátok kísérték utolsó útjára az elhunyt öttusa mesteredzőt, klubunk korábbi vezetőedzőjét, Komlódy Zsoltot. A gyászszertartáson többek között jelen volt a két, regnáló szövetségi kapitány, Martinek János és Kállai Ákos, az utánpótlás kapitány, a régi barát, Szloboda József, a NOB főtitkára, Fábián László, a szövetség elnöke, Bretz Gyula, valamint természetesen klubunk szakosztály-igazgatója, az ötkarikás bajnok Vörös Zsuzsanna.
„Kedves Komisz! Eszem ágában sincs gyászbeszédet mondani. Számunkra te nem haltál meg, csak székhelyet változtattál. Kérlek, amint a felhők fölé értél, keresd meg a Kulcsár Tónit! Üdvözöljük! Ő már nyilván alapított egy öttusa szakosztályt, folytassátok együtt a munkát! Komisz, neked hiába is mondanánk, nyugodt békében, úgysem tennéd. Így hát csak annyit: előbb, vagy utóbb találkozunk és együtt öttusázunk tovább” – mondta gyászbeszédében Varga Zoltán.
Trombitaszó mellett a Szedreskerti temetőben helyezték örök nyugalomra a 49 évesen elhunyt mesteredzőt. Kétszáz méterre a másfél éve, szinten tragikus hirtelenséggel eltávozott Kulcsár Antaltól.


[1/93]
  

 

 

Bejelentkezés
LOGIN   
JELSZÓ      
     Regisztráció
     Elfelejtette jelszavát?

GALÉRIA

gal__ria.jpg

Versenyerdmények

MK 3. forduló: kéttusa
                      háromtusa

Világ Kupa 4. forduló

U19 OB - Mizsér Jenő emlékverseny

Világ Kupa 3. forduló

ESEMÉNYNAPTÁR
NYÁRI TÁBOR

t__bor.jpg

SPORT KELLÉKEK

 
     LÖVÉSZET:

•  Feinwerkbau
  Walther


     VÍVÁS:
 

 Vivas.lap
  PBT
  Allstar
  Uhlmann
  Használt cuccok

 
     ÚSZÁS:
 

  Uszas.lap
  Arena
  Speedo
  Turbo
  ProAthlon
  Swim-Shop

 
     LOVAGLÁS:
 

  Lovas.lap
  Tattini
  Lovas Világ Kft.
  Nagy Lovas Kft
  Paint Horse Webáruház

 
     FUTÁS:
 
  Futas.lap
•  Adidas áruház
•  Nike
  Fila
  Saucony
  Polar
  Futócipő kavalkád

 


Letöltés

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Copyright by ALBA VOLÁN SC ÖTTUSA