KNYKK

Képtalálat a következőre: „knykk”

C-MED

NEOSOFT

MÖSZ

mosz.jpg

UIPM


KÜLFÖLDI SZÖVETSÉGEK

- Bulgarian
- Czech Republic
- Denmark
- United Kingdom
- Germany
- Hungary
- Italy
- Japan
- Ireland

- Poland
- Portugal
- Suisse
- Slovakia
- Sweden
- Turkey
- Ukraine
- United States

LINKEK

 Ön a(z) 2848423. látogatónk.Kovács Sarolta ötödik
A várakozásoknak megfelelően az egyéni világbajnok Kovács Sarolta szerepelt a legjobban a szezon második Világkupa-versenyén, Kairóban. A Volán Fehérvár versenyzője az 5. helyen zárt az egyiptomi fővárosban.

A hölgyeknél négy honfitársunk indult a selejtezőben, a Kovács Sarolta mellett szintén rutinosnak számító Alekszejev Tamara mellett ezúttal két fiatal, Simon Sarolta és Zs. Tóth Anna kapott lehetőséget a bizonyításra. A lányok mindegyike meghálálta a bizalmat, ugyanis meggyőző teljesítménnyel mind a négyen bejutottak a legjobb 36 közé. Simon Sarolta és klubunk korábbi sportolója, Alekszejev Tamara az A-csoportban volt érdekelt.


Mindketten 16 győzelmet szereztek a vívás során, majd úszásban Alekszejev a 14., Sarolta pedig a 26. helyet szerezte meg. A kombinált számban a 19 éves Simon Sarolta szerepelt a legjobban, 9. helyen ért célba, összesítésben 966 pontot gyűjtött, 15. lett a csoportjában. Alekszejev Tamara 971 pontjával a 10. helyen végzett, ő is magabiztosan jutott a döntőbe.

A másik két magyar induló a B-csoportban volt érdekelt. Kovács Saroltának és Zs. Tóth Annának sem ment igazán a páston: előbbi 9, utóbbi 14 győzelmet számlált. Világbajnokunk azonban alaposan kitett magáért a medencében, hiszen 02:13,99-es idejével a harmadik legjobban szerepelt úszásban. Zs. Tóth Anna is befért az első tízbe ebben a tusában, 02:18,77-es ideje a kilencedik helyre volt elegendő. A kombinált számban Saci a 7., Anna pedig a 14. legjobb időt érte el, ami összesítésben 953, illetve 963 pontot, valamint természetesen finálés szereplést ért.

A papírformának megfelelően a döntőben Kovács Sarolta szerepelt a legjobban. Klubunk üdvöskéje nem titkoltan az éremszerzés reményében utazott Kairóba és egész napos megbízható, kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően majdnem össze is jött számára a dobogó. Vívásban Simon Sarolta szerepelt a legjobban, huszonhárom győzelmet aratott és mindössze tizenkét asszóban maradt alul, így 239 pontot kapott és a nagyon erős mezőnyben a kiválónak mondható ötödik helyen végzett. Kovács Sarolta 20/15-ös mutatója a nyolcadik helyre (223 pont), Alekszejev Tamara ugyanilyen teljesítménye pedig a kilencedik helyre (220 pont) volt elég. Zs. Tóth Anna tizennégy győztes és huszonegy vesztes asszóval zárt és 185 ponttal a 30. helyen végzett ebben a tusában.
Úszásban egyedül Kovács Sarolta tudott az élmezőnyben végezni, remekelt a medencében, rendkívül gyorsan szelte a habokat. Olyannyira, hogy 2:11,00-es ideje a második helyet (289 pont) jelentette számára ebben a számban. Zs. Tóth Anna a 17. helyen végzett (2:19,19, 272 pont), Alekszejev Tamara 23. lett (2:22,26, 266 pont), míg Simon Sarolta a 34. helyen végzett (2:31,58, 247 pont) úszásban. Két szám után Kovács Sarolta a 4. (512 pont), Simon Sarolta a 13. (486 pont), Alekszejev Tamara a 14. (486 pont), Zs. Tóth Anna pedig a 28. helyen (457 pont) állt.

A lovas pályán Kovács Saroltának ezúttal alakultak könnyedén a dolgai, most is meg kellett külső, nehezítő körülményekkel birkóznia, ugyanis lovat kellett cserélnie. A történések nem zavarta meg, hibátlan lovaglással megnyerte ezt a számot, kapott érte 300 pontot és 20 másodperc hátránnyal a harmadik helyről kezdhette a záró kombit. Alekszejev Tamara a középmezőnyben zárt lovaglásban (18. hely, 286 pont), Zs. Tóth Anna és Simon Sarolta pedig a mezőny végén fejezte be a küzdelmeket négylábú társával. Előbbi versenyző 26. lett (255 pont), míg utóbbi sajnos nullázott ebben a számban, bukott a lovával és az esés során a versenyző lába a ló alatt maradt, nem tudta folytatni a viadalt. Később kiderült, hogy szerencsére komoly baj nincs, de a combsérülés miatt még vizsgálatok várnak a versenyzőre. Alekszejev Tamara az elsőhöz képest egy perc, Zs. Tóth Anna két perc hátránnyal vághatott neki a kombinált számnak.

A záró tusában Kovács Sarolta visszacsúszott két helyet és végül ötödikként zárt Kairóban. A kombinált számban 13:31,11-et produkált, ami a számban a 23. helyre volt elég és 489 pont járt érte. Kovács Sarolta végül 1301 ponttal fejezte be a döntőt Kairóban. Alekszejev Tamara 18., Zs. Tóth Anna 27. Simon Sarolta pedig 36. helyen zárta a küzdelmeket.

A kairói világkupát a brit Kate French nyerte (1356 pont), a török Ilke Ozyuksel (1326 pont) és az olasz Alice Sotero (1313 pont) előtt.

- Felemás napot zártunk, hiszen Saci teljesítményével elégedettek lehetünk, Tamara jól versenyzett, Zs. Tóth Anna pedig ma nem igazán érezte a verseny ritmusát. Szerencsére Simon Sarolta megúszta a bukást komoly sérülés nélkül. Kovács Saci egyébként nagyon meggyőzően versenyzett itt Kairóban. Kicsit elbizonytalanodott a lövészetekben, így a dobogóra nem sikerült felállnia, de remek formában van – közölte a versenyt követően Kállai Ákos, a női válogatott szövetségi kapitánya.

 

 

Bejelentkezés
LOGIN   
JELSZÓ      
     Regisztráció
     Elfelejtette jelszavát?

GALÉRIA

gal__ria.jpg

Versenyerdmények

Felnőtt OB

MK 3. forduló: kéttusa
                      háromtusa

Világ Kupa 4. forduló

U19 OB - Mizsér Jenő emlékverseny

ESEMÉNYNAPTÁR
NYÁRI TÁBOR

t__bor.jpg

SPORT KELLÉKEK

 
     LÖVÉSZET:

•  Feinwerkbau
  Walther


     VÍVÁS:
 

 Vivas.lap
  PBT
  Allstar
  Uhlmann
  Használt cuccok

 
     ÚSZÁS:
 

  Uszas.lap
  Arena
  Speedo
  Turbo
  ProAthlon
  Swim-Shop

 
     LOVAGLÁS:
 

  Lovas.lap
  Tattini
  Lovas Világ Kft.
  Nagy Lovas Kft
  Paint Horse Webáruház

 
     FUTÁS:
 
  Futas.lap
•  Adidas áruház
•  Nike
  Fila
  Saucony
  Polar
  Futócipő kavalkád

 


Letöltés

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Copyright by ALBA VOLÁN SC ÖTTUSA